fredag 1 juli 2016

Eivind Trædal, Miljøpartiet de grønne:

"Tenk deg at du vet at en dødelig epidemi kommer til jorda, men regjeringen er fylt av vaksinemotstandere som aktivt feilinformerer, nekter å lytte til fakta, og innfører tiltak som direkte øker sjansen for katastrofe.
Sånn er det å kjempe mot katastrofale klimaendringer med FrP i regjering. De er ikke bare treige i klimapolitikken, de er ideologiske motstandere av så å si alle effektive tiltak mot klimakatastrofe. Det burde i teorien gå an å være mot innvandring og samtidig være for et bærekraftig samfunn, men sånn er det dessverre ikke.
Kunnskapsfiendtlig klimafornektelse er innvevd i FrPs politiske DNA, sammen med en kraftig allergi mot virkemidlene som kan stoppe klimakrisa: grønne skatter og avgifter, innskrenkinger på kjøttforbruk og bilisme, internasjonal solidaritet og samarbeid.
At de styrer over de tre viktigste statsrådpostene på klimafeltet, er hårreisende. Olje- og Energiministeren mener olje er bra for klimaet. Samferdselsministeren nekter å forstå at mer bil- og flytrafikk er i strid med klimapolitikken. Finansministeren forsøker å blokkere grønne avgifter.
Ap er dårlige på klima nasjonalt, Høyre er dårlige på klima. Men dem går det i det alle fall an å jobbe med. FrP derimot, er noe mer farlig enn en bremsekloss, de kjemper mot klima- og miljøløsninger med ideologisk glød. Det er bare å se hvordan deres representanter skriker opp mot at det skal innføres kjøttfri mandag i én kantine i én by i Norge. Eller hvordan selv salderende småavgifter som flyavgifta fører til totalt vranglås i kaos i regjeringa.
At KrF og Venstre stadig mener at det er mulig med et grønt skifte med FrP ved roret, er en gåte. FrP må ut av regjeringskontorene før vi kan snu kursen. Vi har dårlig tid, og vi kan ikke overlate skuta til et parti som konsekvent legger seg på roret i feil retning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar