fredag 1 juli 2016

Dyrke egne jordbær.

Det er like før jordbærgalskapen setter inn igjen. Du vet, de ukene hvor vi nordmenn spiser jordbær nesten daglig. Fordi det er sommer. Og jordbær er godt. Og de ligger der så store, rød og blanke i butikken. Mengder med jordbær spiser vi – på stranda, i parken, til dessert. 
Men jordbær sprøytes mer enn de fleste andre bær. I Norge ligger gjennomsnittet på 8 ganger per sesong – og de sprøytes senest syv dager før vi vi spiser dem, 

Foruten at denne cocktailen av sprøytemidler kan utgjøre en helserisiko for oss som spiser jordbærene, kan det også være skadelig for de som dyrker og høster bærene. Og sprøytemidlene som brukes kan både ha kreftfremkallende og hormonhermende effekter, i følge Sannheten på bordet. 
Så  ved å velge økologiske jordbær og unngå de konvensjonelle, gjør du både deg selv og andre en tjeneste. Dessuten skåner du miljøet for giftige sprøytemidler. Og så smaker jo økologiske bær SÅ mye bedre!
Det kan være utfordrende å få tak i økologiske jordbær, men tilgangen øker stadig. Det som er viktig er at vi forbrukere etterspør det. Flere butikker har mulighet til å ta inn økobær fra lokale produsenter, men det er vår jobb å mase etter det for å få det i butikkhyllene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar