måndag 14 september 2015

Kvartal 13.
Här finns nyckeln, som kan låsa upp och öppna upp för en attraktiv, småskalig handelsby mitt i byen. Just nu finns möjligheten att slipa och putsa upp kvartalet till en skinande diamant i hjärtat av byen. Detta är något som till varje pris borde verkställas !
Stora vinster för alla.
De tre trähusen som ligger på rad, är skyddade, genom att de är avsatta som bevaringsvärda i "Byplan Sortland 2015 -2027." Huset som står för sig själv i ett hörn av kvartalet är ett fint hus, som kan restaureras. Eternitplattorna kan ersättas av trävirke, så att en ursprunglig stil kommer fram. I kvartalet kan sedan flera trähus i traditionell stil byggas, så att kvartalet förtätas. Husen kan ha butiker i bottenplan och bostäder i övriga plan.
Småskalighet och exclusivitet.
Med ett flertal små butiker i vår småskaliga, koseliga handelsby kan vi skapa ett helt speciell och exclusiv småskalig handelsby i traditionell, gammaldags stil mitt i byen. Det kan till exempel vara kafeer och restauranger, En eller flera butiker i gammaldags stil som den i Jennestads Handelssted ger en genuin känsla av trivsam handel med kvalitet. Kaffe, te och ostbutik, butik med lokalproducerad mat, öl-butik, godisbutik, konstmaterielförsäljning, träleksaker, med mera kan husera i de små butikerna. Det går att skapa ett exclusivt by-rum mitt i kvartalet, med en liten park omgärdad av blomster, buskar och små träd samt stenbelagda stigar med fint utformade bänkar. En damm med springvatten, skulpturer och andra konstnärliga utsmyckningar passar också in i detta prosjekt.
Lukrativt och lönsamt.
De privata aktörer som realiserar detta kan göra goda förtjänster, genom hyresintäkter från butiker och bostäder. Det kommer att ge "gott klirr i kassan" var månad. Bostäderna i dessa hus blir bland de mest attraktva i hela byen och om det byggs bostäder för självägande vill dessa betinga ett högt ekonomisk värde.
Kommunalt ägande av tomtmarken.
Kommunen borde bli ägare till tomtmarken i kvartalet, för att kunna reglera hur kvartalet skall bebyggas.
Gammelbyen, en unik gammaldags handelsby.
Denna "gammaldags handelsby" kommer att göra Sortland vida känt. Turister och andra besökande kommer att stortrivas och gratis sprida reklam om sina upplevelser i den trevliga handelsbyen Sortland, med sitt unika konsept, vilket lockar hit ännu fler besökande och turister från när och fjärran.
En vinn - vinn - vinn -situation.
Alla köpcenter och andra butiker i byen, kommer att gynnas av en småskala gammaldags handelsby i sentrum, och således dra stora fördelar av detta, så vi talar om en vinn - vinn - vinn -situation för alla.
"Jävlar anamma."
Det som skall till är god vilja, handlingskraft och en del "jävlar anamma" , så kan vi få till detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar