fredag 25 september 2015

Ap, Rødt, Sp og SV skal styre i Sortland neste fire år.

Samarbeidserklæringen
De femten punktene partiene er blitt  enige om er:
  1. Årsbudsjett og økonomiplan: 
    Partiene skal samarbeide med sikte på å komme fram til et omforent forslag til årsbudsjett og økonomiplan.
  2. Kommunale planer:
    Partiene skal samarbeide med sikte på å komme fram til omforente løsninger for større kommuneplaner og kommunedelplaner.
  3. Politisk organisering:
    Det gjennomføres ei evaluering av den politiske organiseringa. Herunder vurderes om driftsutvalget bør erstattes av særskilte fagutvalg. Det skal også foretas en gjennomgang av delegasjonsreglementet.
  4. Kommunereform:
    Sortland opprettholdes som egen kommune. Sortland kommune går inn for at det ikke blir gjennomført ytterligere utredning av kommunesammenslåing i Vesterålen.
  5. Bosetting av flyktninger:
    Sortland kommune må ta et større ansvar for bosettinger av flyktninger enn det flertallet i kommuestyret har gjort i forrige periode. Kommunen er således villig til å øke antallet flyktninger som skal bosettes.
  6. Sterkere vern om matjorda:
    Kommunens dyrka mark og dyrkbare arealer skal gis et sterkere vern enn det som har vært praktisert av kommunestyrets flertall i forrige valgperiode. Dette vil bli hensyntatt ved revisjon av kommunedelplanens arealdel og ved behandling av fradelingssaker. Det vil også være aktuelt å gjøre endringer i byplanen for å verne om dyrka mark.
  7. Ingen åpning av skuterløyper for fornøyelseskjøring:
    Kommunen åpner ikke for snøskuterløyper for fornøyelseskjøring. Adgangen til nyttekjøring med skuter videreføres.
  8. Søndagen som handlefri dag:
    Dersom Stortinget åpner for at kommunene skal bestemme hvorvidt det skal være generelt tillatt med søndagsåpne butikker, vil Sortland ikke tillate dette.
  9. Gågate:
    Det startes opp planarbeid for etablering av gågate i sentrum.
  10. Konkurranseutsetting og privatisering:
    Oppgaver og tjenester som i dag utføres/leveres av kommunen skal ikke konkurranseutsettes eller privatiseres.
  11. Arbeidsgiverpolitikk:
    Arbeidet med å redusere uønsket deltid for kommunalt ansatte må intensiveres. Sortland kommune skal ikke benytte seg av den utvida adgangen til midlertidige tilsettinger som et flertall på Sstortinget har vedtatt på tvers av ønskene til en samla fagbevegelse. Sortland kommune skal ikke innføre resultatbasert lønn for lærere eller andre ansatte i kommunen. Kommunen skal opprettholde og styrke etablerte seniortiltak for å beholde den kompetansen som eldre arbeidstakere innehar. Det tas også sikte på å ha et nært samarbeid med fagforeningen i kommunen.
  12. Gjenoppretting av nedlagte sykehjemsplasser:
    De sju demensplassene ved Håløygtunet som Høyre og FrP la ned ved behandlinga av budsjett for 2015, skal gjenopprettes/erstattes av nye plasser så snart som mulig.
  13. Skolestruktur:
    Sortland skal ha en desentralisert skolestruktur. Det innebærer at eksisterende skoler skal opprettholdes.
  14. Ingen flytting av kystvakta:
    Ale krefter må settes inn for å opprettholde Kystvaktbasen på Sortland. Forsvarssjefens forslag om flytting av basen til Ramsund vil ikke bare ramme de ansatte ved basen og kommunen, men også Kystvaktas muligheter til å utføre sine oppgaver på en god måte.
  15. Klimaplanen må oppdateres:
    Kommunens klimaplan må oppdateres med sikte på å skjerpe kommunens tiltak for å få ned klimagassutslippene i Sortland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar