fredag 4 september 2015

Ta emot flyktingar.

  • 48 sekunder information om det fjärdedels äpple Europa tar emot.
    Gilla · Svara · 23 tim
  • Carl E. Lundborg Jättebra och var har du bostäderna och sedemera jobben. 
    Ska folk bo i skogen och samla bär och rötter?
    Gilla · Svara · 17 tim
  • Mika Gaunitz Renard Bostäder och sedemera jobb måste dessa människor ha oavsett var på klotet de bor Carl, så varför inte här ? Smiley smile
    Gilla · Svara · 7 tim
    • Carl E. Lundborg Jamen de finns ju inte och har inte funnits på många år och tar tid att bygga. Mitt hjärta blöder också för syrianerna, men jag försöker tänka lite längre än näsan räcker.
      Bostäder i nedläggningskommuner är redan fulla och där kommer inte flyktingarna vilja stanna.
      Gilla · Svara · 4 tim
    • Carl E. Lundborg 200 utanförskapsområden har vuxit fram de senaste decennierna och i ett 40-tal områden törs inte Polisen visa sig. 
      Politikerna har inga lösningar. Hur ser dina lösningar ut???
      Gilla · Svara · 4 tim
    • Mika Gaunitz Renard Ställen att bo på måste ordnas antingen människor bor här eller där eller därborta...Hur ordnar grannländerna för dessa flyktingar ? Läger, tält. toaletter, duschar, mat......de gör sitt för att hjälpa till. Det kan vi också göra i detta land som kallas Sverige. Och i andra länder. Man skulle kunna tro att de Nordiska länderna med sitt välstånd hade större möjligheter att hjälpa till, men som så ofta i sådana här sammanhang ser det ut som om det är enklare och lättare för andra länder med knaprare ekonomiska förhållanden att hjälpa.Det är inte de som har mer pengar än vad de kan göra av med som är de flitigaste bidragsgivarna, I går samtalade jag med några romska kvinnor ( på den italienska jag behärskar ) i samband med att jag gav dem några filtar, skor och jackor, jag noterade då att de som la slantar i deras kopp var enkelt folk med liten ekonomi, rikt folk skyndade förbi och ville inte ens köpa tidskriften Folk er folk, som kvinnorna sålde för att få in lite pengar. I Makedonien får flyktingarna använda kollektivtransport gratis för att de ska undå människosmugglares intressen, de får ett transportpass som gäller i tre dagar , så de kan fortsätta sin flykt ......dit de önskar.....I Sverige kan våra hjälporganisationer agera, privata personer och intiativ sättes nu igång, här i byen startade man upp en insamling i en fäjsbok-grupp i kväll...målet är att samla in 100.000 nkr. - kommuner, landsting, fylken, regioner och stat-er kan ta sig an detta. Avsätta pengar och resurser. En del människor är villiga att husera flyktingar i sina hem,. Alla intiativ som hjälper de på flykt är bra. Vi kan göra mycket. Det handlar till stor del om vår vilja att hjälpa till.
      Gilla · Svara · 

1 kommentar:

  1. Flyktingar frågar sig, varför får vi inte resa med visum , då kunde vi använt pengarna vi betalat till människosmugglare i det land vi kom till.
    En grupp flyktingar ( 9st ) använde sitt livs besparingar till en människosmugglare...20.000 euro.

    SvaraRadera