tisdag 9 maj 2023

Vegetarisk blir standard.

Det finns mange som vil at "alt skal være som det alltid har vært" og de fleste politikere tør ikke ta de fornuftige beslutt som trengs. - Jeg som vært politisk engasjert i mange år i Sveriges land, er søkkimponert over MDG Oslo ! 
- Sjøl foreslo jeg for kommunestyret i Varbergs kommune om en overgang til vegetarisk kost i skolene allerede i 1988. 

Jeg representerte Miljöpartiet selvfølgelig

Sirin Stav, Byråd for miljø og samferdsel, Oslo. - Ombud for barna:- "Nå blir det mer sunn, bærekraftig og mer råvarebasert mat til alle Oslobarna våre! Det er inkluderende og bra for folkehelsa, dyra og miljøet!
Alle barn trenger sunn mat for å få energi og konsentrasjon i hverdagen, og gode vaner etableres veldig tidlig.
Det handler ikke om å tvinge noen. Men det handler om å legge til rette for et sunt og bærekraftig kosthold, i tråd med faglige råd. Det er å ta samfunnsansvar, i motsetning til hva matminister Sandra Borch påstår. De som vil spise kjøtt kan selvsagt fortsatt ta med dette i matpakka hjemmefra.
I Oslo har vi derfor innført gratis kjøttfri skolemat, og vegetarisk som standard i kommunen. Nå vil vi også tilby mer sunn og kjøttfri mat i barnehagene, aktivitetsskolene og på fritidsklubbene!
Dette er bra fordi ikke alle har tilgang på sunt kosthold hjemme. Vi vet at sunne matvaner henger tett sammen med foreldrenes inntekts- og utdanningsnivå.
Dette er også stadig mer populær politikk. 60 prosent av Oslos befolkning oppgir at de ønsker å redusere kjøttforbruket. I fjor økte antall vegetarianere og veganere i Norge med hele 36 prosent, og vegetar og fisk er allerede er normen i mange barnehager i Oslo av hensyn til inkludering fordi vi er en mangfoldig by med ulik religion, livssyn og nasjonalitet. Plantebasert mat betyr f.eks. at maten er halal.
Maten du ser meg spise på bildet her, er fra Løkkabonden, et innovativt prosjekt på Grunerløkka som tenker nytt. De produserer mat sentralt i bydelen, og sørger for at barna får mat som er sunn, bærekraftig og laget fra bunnen. Det meste er økologisk. I tillegg får de være med på hele dyrkesesongen, og får et mer bevisst forhold til maten de spiser.
Det er som regel også billigere enn en brødskive med salami. Bra, ikke sant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar