måndag 15 maj 2023

Hva gjelder den så kalte Lakseskatten.

"Høyre og Venstresiden har gjort dette til en diskusjon som handler om hvorvidt skatten bør være høyere eller lavere enn det regjeringen har lagt fram. Vi mener grunnspørsmålet regjeringen og de andre partiene burde stilt seg er hva slags havbruksnæring vi ønsker oss i framtiden."

Lan Marie Nguyen Berg:-

"Hei kjære partifeller, i dag trakk MDG seg fra forhandlingene om lakseskatt.

I utgangspunktet er vi veldig positive til innføring av grunnrenteskatt, men vi i MDG har hele tiden vært opptatt av at den må kombineres med en miljøavgift. Vi foreslo overfor de andre partiene å erstatte produksjonsavgiften med en kraftig miljøavgift, og som konsekvens av det også gjort noen flere justeringer blant annet i fordelingen mellom stat og kommune. Det ligger ikke på bordet.
Det lille på miljø som har vært diskutert og er for dårlig, vagt og ikke kraftfullt nok til å løse problemene. Derfor har vi trukket oss fra forhandlingene.
Vi mener at dette er en tapt mulighet for å løse de store miljø og dyrevelferdsproblemene i havbruksnæringen i dag. Når regjeringen først gjør endringer og innfører en grunnrenteskatt, burde skatteopplegget også reflektere miljø- og dyrevernshensyn.
Høyre og Venstresiden har gjort dette til en diskusjon som handler om hvorvidt skatten bør være høyere eller lavere enn det regjeringen har lagt fram. Vi mener grunnspørsmålet regjeringen og de andre partiene burde stilt seg er hva slags havbruksnæring vi ønsker oss i framtiden.
I 20 år har næringen lovet å stoppe problemene med lus, rømning og utslipp uten at de har gjort det. Nå burde vært tidspunktet å ta tak i det.
Takk til Rasmus JM Hansson som har jobbet mye med denne saken."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar