torsdag 16 mars 2023

När Busch, Kristersson, Åkesson och Pehrson får bestämma finns det bara en vinnare: redan snuskigt rika.

Skiftet:

- "Energiminister Busch (KD) kan klappa sig själv på ryggen. Hon har gjort ett fantastiskt jobb, åt eliten.

Under sin tid som energiminister har Busch (KD) hemligstämplat miljonärernas feta elräkningar i 20 år framåt med den starkaste sekretessen och sett till så att elstödet inte har ett tak för hur mycket en privatperson kan få ut – Därför har en privatperson i södra Sverige fått en saftig summa på nästan en miljon.
Men den hemligstämplade är inte ensam om att få en saftig summa. Av de tio som fått mest elstöd i Sverige har alla fått en summa på över 300 000 kronor.
Men det slutar inte där.
Brunhögern vill att eliten ska få plundra mer av skattebetalarnas pengar.
Busch (KD) och den blåbruna regeringen är nämligen de enda i hela EU som inte lyft ett finger för att se till så att eljättarnas överpriser på elen i vinter går tillbaka till de drabbade elkonsumenterna.
Det betyder att elkonsumenter i EU, förutom Sverige, kommer få tillbaka pengarna på den svindyra el som de egentligen betalat överpris på och som gett eljättarna enorma övervinster.
Busch (KD) har alltså blåst Sveriges elkonsumenter på miljarder. Pengar som skulle gå till gummistövlar, blöjor och mat omvandlas nu istället till vinstregn åt elbolagsjättarna.
Men Busch (KD) och brunhögern kunde inte bry sig mindre om vanligt folk. För av allt att döma jobbar de hårt för att redan snuskigt rika ska bli ännu rikare – poolmiljonärerna och elbolagsjättarna jublar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar