torsdag 16 mars 2023

Hva gjelder vindkraft.

Ingen industri i vår natur ! 

- Bygg vindkraft-industri i allerede ødelagte områder 
= Industriområder og langs med motorveier. 

Lurt å plassere vindkraftindustri der det brukes mest strøm 
= tett-bygde områder i vårt land.

Kjetil: - " Problemet i Norge er iskast. Det er en sikkerhetssone rundt turbinene som er ganske stor, noe som gjør det vanskelig å plassere turbinene langs motorveier og i nærheten av folk og bebyggelse."

Mika: - Tror det går helt fint. Vindkraftverk kan med stor fordel stå langs med motorveier. Avstand til biler og mennesker skal være sånn at det er godt sikret for å unngå iskast.

Kjetil: - "Det gjør de i Europa, men der er det atskillig mindre problemer med iskast. Det er en grunn til at vi ikke har dem i nærheten av folk."

Mika: - Enig i det, de skal ikke stå i nærheten av mennesker, de skal stå langs med motorveier. - Det fins sikkert flere plasser der det går å plassere vindkraftverk, dog IKKE i urørt eller "rørt" natur !

Det fins også andre typer av vindkraftverk der vi nok ikke har denne type av problematikk.

Kjetil: - "Vindkraft er på vei ut. Det finnes mange mye bedre produksjonsmetoder enn det."

Mika: - Det tror jeg er feil analyse. Vindkraft har akkurat begynt vil jeg heller tro. Den kommer å bygges ut kraftig.- Det fins mange metoder å produsere strøm og alle kommer å brukes.

Kjetil: - "Der er vi uenige. Det blir fort for lite areal med vind. Der er nesten fullt i Tyskland og Nederland. Ikke plass til mer. Derfor interessen for Norge. Vi har jo så mye plass."

Mika: -  Vi får se. Ta en sjekk hvor mye vindkraft som er utbygd i dag i verden, så kan vi komme tilbake til det om et halvt år. - Har vi mer vindkraft da, eller mindre ?

Motorvägar lämpar sig både för vindkraft och för solenergi. Vägar är stora exploaterade ytor som är lättillgängliga för transporter och underhåll. De har redan tillgång till elnätet och kan i princip bara förbättras av energireserver som solenergi och vindkraft medför.

Kjetil: - "Jeg har nok et perspektiv som er noe lengre enn et halvt år. Jo flere turbiner som blir satt opp, jo større vil motstanden bli. Jo lengre tid det går, jo flere alternativer vil komme. Jeg er overbevist om at vindkraft er ut om 10-15 år."

Mika: - Vi kan godt "stemme av" antall vindkraftverk en gang i halvåret. - Så får vi se hvor lenge ekspansjonen varer. Hvis vi lever om 10 - 15 år får vi se om denne industri er "ut."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar