söndag 12 mars 2023

Leder i Miljøpartiet De Grønne, Arild Hermstad:

Grønne venner!
Her kommer en fredagsoppdatering på vei til fjellet 🏂.
Denne uken har vi lansert partiets nye retning og hvordan vi skal vinne valget i 2023. Det har vært veldig inspirerende å delta i det gode arbeidet som er gjort på forhånd fra de ansatte fra nord til sør, fra SoMe folk til regionkontakter og politiske rådgivere. Det er også utrolig fint å se og følge med på alle lokallagene som er i gang med planer, aksjoner og med å lage materiell. Jeg håper dere har begynt å glede dere til en valgkamp hvor vi på nytt skal be om tillit fra lokalsamfunnet og lytte til folk over hele dette nydelige landet vårt. Lokalvalg er kanskje det gøyeste jeg vet!
Vi skal nå vise velgerne at vi er et solidaritetsparti som vil ta vare på velferden for alle - for alltid. Vi skal kjempe for de som er sårbare, både i Norge og i resten av verden, for dyr og natur og vi skal sørge for at fremtidens generasjoner også kan leve gode og trygge liv. Dessverre har vi en regjering som tyner både folk og natur stadig hardere fordi de setter hensyn til økonomi og effektivitet over hensynet til miljø og mennesker. MDG skal vise at vi kan skape et bedre Norge hvor vi respekterer naturens tålegrenser, og skaper gode og trygge lokalsamfunn. Dere kan se hele presentasjon vi holdt på tirsdag i lenke som jeg deler under.
Mange steder jobber vi nå for at folk skal kunne stemme på oss i valget: vi må stille lister. Det er også en god anledning til å rekruttere nye folk til å jobbe for politikken vår. Og hvem vet, kanskje er det en fremtidig stortingspolitiker, ordfører, byråd eller partileder dere bidrar til å få med?
Vi ledelsen nasjonalt fortsetter å reise og besøke lokallagene våre, sivilsamfunnet og bedrifter og engasjerte folk fra nord til sør. De siste ukene har Lan vært i Nord-Norge, Ingrid i Midt-Norge og Rasmus i Sør-Norge for å nevne noe.
Tusen takk til alle dere som jobber på for at vi skal klare å stille lister i flest mulig kommuner over hele landet, det er så viktig! Stå på, vi gir oss ikke før fristen 31.3. kl 1200!
Forrige uke var det aksjonistene fra Natur og Ungdom og NSR-Nuorat som preget overskriftene over hele landet. Det var mange MDGere og GUere som deltok og viste sin støtte, tusen takk! Vi står sammen med reindriftssamene på Fosen og de unge aktivistene i denne saken og mener regjeringen nå må løse saken uten mer somling. Det er uhørt at regjeringene brukte mer enn 500 dager på å anerkjenne at landets øverste domstol har slått fast at det er et pågående menneskerettighetsbrudd på Fosen. At regjeringen ikke har beklaget før nå er skandaløst, og det viser at de fortsetter å tyne både folk og natur inntil de blir presset til å endre kurs. Derfor trengs vi i MDG. Fremover skal vi presse på videre for å få det politiske flertallet i Norge til å sette en ny og grønn kurs for samfunnsutviklingen.
Jeg var også på årsmøtet til Oslo forrige helg. Her var det utrolig mange dyktige folk som sammen vedtok grønn og fremtidsrettede politikk for å gjøre hovedstaden bedre. Jeg vet at det er mange som står midt oppi det samme over hele landet og legger planer for akkurat deres lokalsamfunn kan bli bedre og tryggere for alle for alltid. Jeg er så imponert over alle som bidrar med tid, tankekraft og muskelkraft for å velge tillitsvalgte, lage planer, vedta programmer og driver partiet videre over hele landet. Dere er fantastiske!
God helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar