onsdag 22 februari 2023

Produsere maten lokalt !

Fra artikkelen i BLV: - "Jordbær er til vanlig et av de bær-slagene som krever aller mest sprøytemidler. Men her på Gjerstad så dyrkes de røde delikatessene, helt uten sprøyting."
Han Svein som tidligere drevs kiosken ved buss-terminalen.
Hyggelig reportasje fra nestleder Lan Marie Bergs besøk i Hadsel denne uka. Vi er stolte over å vise fram lokale bønder som bidrar til selvforsyninga, som dyrker økologisk og som er innovative.

Fra Bladet Vesterålen, 22 februar 2023:

-"Og Lan Marie Berg fra MDG, lot seg imponere over det hun fikk se på gården til Sivertsen.

– De Grønne mener at målet med norsk landbrukspolitikk må være å produsere mest mulig og best mulig mat av de ressursene vi har. Samtidig må det skje på en måte som bygger opp jordressursene, slipper ut minst mulig klimagasser, binder mest mulig karbon og øker naturmangfoldet.

– Da er det inspirerende å møte bønder som Svein som får til å utnytte de fantastiske ressursene her nord, og samtidig ta vare på jorda og naturen. Vi lever i en tid hvor matsikkerheten blir stadig viktigere. Da trenger vi innovative og gode løsninger, og det er gøy å se slike løsninger i praksis her. Det er bønder som ham vi trenger i framtida, sier hun."

Nyheter, Hadsel | Lan Marie Berg: – Det er bønder som Svein vi trenger i framtida (blv.no) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar