torsdag 24 november 2022

Utbygging av energiproduksjon.

ECO STOR skriver:

Mer og mer fornybar kraft i form av vind- og solkraft blir en del av strømforsyningen vår. Disse kildene er ustabile sammenliknet med vannkraft, og til nå har naturkreftene bestemt, men dette endrer seg med batterienergilagringssystemer.
Om natten kan ikke solceller produsere strøm og når vinden ikke blåser, produseres det ikke vindkraft, mens når det blåser mye må man skru av det som er for høy produksjon i forhold til forbruket på et gitt tidspunkt.
Batterisystemer endrer dette fordi det muliggjør lagring av overproduksjon av energi slik at den kan brukes på et senere tidspunkt.

Mika: - Ja det blir mer og mer og flere og flere nye smarte tekniske løsninger for fornybar og fossilfri energiproduksjon ! - Det er jo veldig bra det !

Klar tale i ny klimarapport: Norge når ikke klimamålet for 2030.

Sist jeg sjekka var prognosen den at vi treng mer energi i mange år fremover. - Veldig mange av di som har et kraftig motstand mot elbiler, vindkraft, solkraft, og liknende ny teknikk har null motstand mot olje og andre gamle metoder.

"Efter att verkstadsbolaget byggde en egen solkraftpark sänkte man elkostnader med 70 procent."


Kjernekraft er veldig stabil, man kan stole på at den ofte står helt stengt av.

- Alle energiproduksjons-modeller har sine pluss og minus. Vindkraft-industrien vokser veldig raskt fordi den er enkel å bygge og fordi at den fins per i dag og gir ny fornybar og fossilfri energi i stor mengde til mange - raskt.

Kristin, om vindkraft: - og så forurenser det, gir masse miljøsøppel når de må vedlikeholdes, ingenting kan resirkuleres, gir iskasting etc. Les hva som skjer i Danmark og Sverige.
Båndlegger ellers store areal! Fare ved å gå under.

Mika: - Olje forurenser stort. Det gjør også kull. Og kjernekraft. Vannkraft ikke så veldig, men den tar for seg store arealer av natur. Så har vi andre metoder å produsere energi på som nesten ikke er tatt i bruk i det hela tatt, som termisk energi, som er varmen som fins dypt ned i jorden. Berg og jordvarme kan også brukes og klimaavtrykket fra disse er lavt. Som med alle andre energiproduksjonsmetoder har også vindkraft sine negative konsekvenser i tillegg til de positive. - PS Du har glemt å nevne komposittplast som kommer ut i naturen når man fikser vingene / rotorbladene når disse har blitt slitt ut av belastning fra vær og vind. DS.

Kristin glemte også å nevne at mange fugler drepes av vindkraftverks rotorblad
samt at insekter anses dø i store tall, også grunnet vindturbinenes rotorblad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar