fredag 18 mars 2022

Svømmeanlegg på Sortland.

Sortland treng gode forhold for både gamle og unge.
Det fins familier som faktisk vil flytte til Sortland, med de har vanskeligheter med å få barnehageplass og bolig.
Vi må få tommelen ut - og skape mer av attraktive ting og aktiviteter, som kan være en av flere anledninger for barnefamilier og andre til å velge Sortland foran andre byer.

Veldig godt om plass for fylling på Norturatomten. Nord for Bystranden fins gode muligheter å bygge et fantastisk svømmeanlegg med en utrolig unik og fantastisk beliggenhet, noe som de aller fleste kommuner bare kan DRØMME om ! Så det er spørs, skal vi "slå til" eller bare fortsette i all evighet å drømme.

Vi skal absolutt ikke gi slipp på denne tomten, den er en framtidig gullgruve for fellesskapet. Jeanette Sollie: "Om Sortland får et bybad vil det være langt flere enn de som driver med organisert idrett som skal bruke det. Det er fremtidsrettet og god byutvikling å legge bassenget et sted i sentrum. Å legge et basseng i myra er ikke bærekraftig, det er ikke nytenkende og det var klart fra begge arkitektfirmaene at det ikke var anbefalt. "

Fikk akkurat en melding: "Tomta til slakteriet er perfekt for nytt basseng. Man kunne vel også ha bygd ut leiligheter også der?"

Ja det går selvfølgelig å bygge mye forskjellig på denne tomt med sin fantastiske beliggenhet, - jeg mener dog at vi skal prioritere denne tomt for fellesskapet. En svømmebasseng kan benyttes av alle.

Alf Natland: "Meget spennende forslag. Viktig nå at det avklares hva området Natsteinøra skal brukes til. Et viktig og interessant område for stedsutviklingen.."


Ronny Jensen i VESTERÅLSNYTT: - Av de lokale politikerne i Sortland er en som våger å tenke nytt og stort. Hun vil ha ny svømmehall i sjøkanten og gjerne som et ikonisk bygg. Alternativet er et basseng i Lamarka.

En sentralt plassert svømmehall vi kunne generere veldig mange gode og positive ting. Plasseringen ved fjæra er helt unik og vil definitivt kunne fungere som et enormt "dragplaster" for å få oppmerksomhet for vår by og region. Ser for meg ett fotografi på en svømmehall ved fjæra på Norturatomten som figurerer i aviser, ukeblad, i reisevedlegg, på turistbyråer, og i blogger og alt mulig man kan tenke seg på nettet. - En attraktiv beliggenhet som er enkelt å nå for alle vil nok gi en veldig bra folkehelse til alle besøkere i svømmehallen. Jeg har forstått at fjæra og sundet er noe som folk har ment være et "skummelt sted" og nærmest et farlig sted. I alle fall bakover i tid, og en del som skriver til meg sier at dette ennå "sitter i" som innflytta har jeg ikke fått dette med meg tidligere, men jeg syns det er på tide å se på dette men nye friske øyne. - Når man skal plassere en svømmebasseng kan man selvfølgelig ha nærhet til skolen med i tankene, men man da også sjekke hvor mye elever i dag bruker en svømmehall i undervisningen. - Ett snitt på mellom 1 - 2 timer i måneden er det vanlige behovet for elever for å lære seg ø svømme - hvilket er uhyre viktig. I de undersøkelser som jeg har lest fra Norges svømmeforbund kan man lese at de fleste barn og ungdommer besøker et svømmeanlegg etter skoletiden og sammen med sine foreldre i mye større grad og med veldig mange flere timer enn de er i en svømmehall under skoletid. - Trafikksikkerhet: Vi trenger å gjøre byen vår mer trafikksikker. Når en svømmehall bygges ved fjæra kommer det med i pakken en kraftig forbedring av trafikksituasjonen på Sortland, mener jeg, noe annet er ikke mulig. Det kommer å ta lengre tid innen Vesterålsgata gjøres mer trafikksikker, med gang og sykkeltunneler for å ta et eksempel, hvis man velger å plassere en svømmehall i myra. - Så må vi få bygd flere rundkjøringer, - en er planert inn og skal bygges - ved nedfarten mot Handlesparken, ved Vesterålskraft. - Dette kommer at forbedre trafikksikkerheten da bilene er nødt til å senke farten, - og slippe over skole-elever og andre over Vesterålsgata, når de går i smala tropp ned til svømmehallen ved fjæra.

En terapibasseng med deilig varmt vann er et tilbud som vi skal tilby alle våre eldre mener jeg ! - eldre uten "plager" og de med revmatiske, nevrologiske og andre plager. "A room with a view" er navnet på en engelsk film. Hva med å tilby alle de eldre som bor i det sentrale strøket fra Torget til Sørhamna en terapibasseng i en svømmehall som ligger akkurat i smørøyet og akkurat der de bor ! - Vi skal selvfølgelig: Hjelpe dem der de bor. Dette svømmeanlegg kommer å bli veldig veldig godt besøkt av både gamle og unge. - Folk i alle aldrer kommer å benytte seg av TILBUDET, cirka alle tider under døgnet. 

Kall, blåsig, regning, snöig, regning, mild, kall, blåsig, mörk, kall, vind, regnig, snöig, blåsig, kall, regning, mild, halt på vägarna, tåke, kyla, vind, regn, snö, mörker, kyla, milt, kallt, snö, regn . . . och så kan vi fortsätta i minst ett halvt år varje år som går. - Om du själv får välja, väljer du alltså detta framför att ha tillgång till ett stort sol og badeland ved fjæra, med värme, fullt solljus från lampor, varmt vann i bassänger för härliga sköna bad hela halvåret  och ännu längre, kanske hela året, inomhus-sandstrand med solstolar, kafe, simbassäng, träningscenter, friskhus, lege, kurator, massør, psykolog, samt badstu, damp-badstu, badestamper, tillgang till Bystrand för havbad. . . JA VEL ! - Valet är ditt.  Svømmeanlegg, terapibasseng, sol og badeland, - hvis det er noen steder dette trengs - så er det akkurat her ved fjæra ved Bystranden vår. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar