onsdag 9 februari 2022

Dyr eller billig strøm.

"Ett av den här vinterns främsta kännetecken har varit de rusande elpriserna. Nu visar en ny studie att elpriserna hade kunnat vara 30-50 procent lägre om exempelvis en havsbaserad vindkraftspark hade funnits i södra Sverige."

Jan S: "NEI, det har jeg ingen tru på. Den svært miljøfiendtlige havvinden vil gå med underskudd!"

Mika: "Neppe. Kapitalen satser ikke på noe som ikke gir god profitt."

Kjetil N: "Njaaa... Kapitalkrefter satser på hva investorene tror vil gi profitt. Kjøpe og selge vindfarmer kan foreksempel gi profitt. Men om investeringen ga avkastning eller ikke, vet man først i ettertid."

Mika: "Hvis det ikke vært en god investering hadde vi ikke sett de enorme kapital som store konserner i hele verden investerer i fornybar energi. - Tro meg, - de vet hva de gjør."

Trond: "El fra havvind vil bli endel av el til Tyskland og England. Tilskuddet vil være marginalt og ikke kunne påvirke prisnivået av betydning. Det vil bli litt mer profitt i noen’s lommer. Sansynligvis de som hevder at dette vil senke prisen på strøm i Norge. Samme propaganda som ble brukt om kablene til Tyskland og England. Kun 3-5 øre prisøkning. Blant andre Tina Bru på Dagsnytt 18."

Mika: "Supermiljøbloggen er ikke enig med deg." - "En annen effekt av utbygd havvind kan være - muligheter til å erstatte kull og olja, - og kjernekraft."

Atle K: "Hmmm -svenske Energi-nyheter skrev nylig at verdens største havvind-satsing (Equinor) på Dogger bank vil bli ulønnsom. Det kom fram av en rapport til Olje- og energidepartementet. Så jeg tror nok kjernekraft er bedre, tross alt."

Mika: "Kjernekraft er ulønnsom, og ingen er villig å investere i kjernekraft. -Det blir for dyrt og tar for lang tid innen det kan produseres energi fra reaktorene. - Vindkraft gir både inntekter og fossilfri energi fra dag ett. - Det er det mest effektive fossilfrie energislaget og det som er mest lønnsomt å bygge ut."

Equinor har også fått kontrakt på utbygging av havvind i USA.

Lägre elpriser med utbyggd vindkraft i södra Sverige – Supermiljöbloggen (supermiljobloggen.se) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar