fredag 5 februari 2021

Siste nytt 5 februari 2021: Statsminister Stefan Löfven har presenterat nya ministrar.

 Statsminister Stefan Löfven har presenterat nya ministrar.

• Per Bolund (MP) blir vice statsminister och klimat- och miljöminister. Han lämnar därmed posten som finansmarknads- och bostads­minister och biträdande finans­minister.

- Jag har blivit känd som biologen på finansdepartementet. Därför känns det som ett naturligt steg att bli biologen på miljödepartementet, säger Bolund vid pressträffen.

• Miljöpartiets nya språkrör Märta Stenevi (MP) blir jämställdhets- och bostadsminister.

- Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men vi har mycket kvar att göra. Kvinnors livsinkomster är i genomsnitt flera miljoner lägre än mäns, säger hon.

• Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) lämnar därmed sin post och blir finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

- Finansmarknaden har en viktig roll att spela när det gäller utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Och det arbetet vill jag fortsätta driva framåt, säger hon.

• Minister för internationellt utvecklingsarbete blir Per Olsson Fridh (MP). Han tar därmed över efter Peter Eriksson (MP).

- Klimatkrisen drabbar de allra fattigaste hårdast. Världen måste klara klimatomställningen, och för det behöver vi mer globalt samarbete - inte mindre, säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar