tisdag 26 januari 2021

Petter Farstad:

 Det er Erna som har ansvaret!

Hvorfor får jeg en vond smak i munnen hver gang statsministeren tar til orde om rasisme, når hun tar til orde om 22. juli og når hun i dag tar til orde og minnes Benjamin Hermansen som ble drept fordi han hadde feil hudfarge? Erna skriver følgende: "Jeg skulle ønske at jeg i dag kunne si at kampen mot rasisme er over. Det er dessverre ikke tilfellet. Rasismen og hatet finnes fortsatt."
Ja, Erna har helt rett, rasismen og hatet finnes fortsatt. Men hvor mye betyr Ernas ord? Erna har brukt ministre som ønsker nye korstog, ministre som mener stortinget setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, ministre som mener et samfunn uten etniske minoriteter er et samfunn i harmoni. Slike holdninger er blitt legitimert og fått plass ved kongens bord takket være
Erna Solberg
Da Ernas justisminister singlet ut Arbeiderpartiet som terroristvennlig reagerte mange med vantro, sinne og sorg. Overlevende fra Utøya var sjokkerte og tårene rant. Ernas reaksjon var at såpass måtte Arbeiderpartiet tåle. Erna sørget for at FrP fikk regjeringsmakt, høyreekstreme takket regjeringen for å ha gjort deres hat og hatefulle retorikk stueren.
Landet vårt ble bombardert av hatefull, fordummende og splittende retorikk fra regjering og medlemmer av et regjeringsparti. Sylvi Listhaug, Christian Tybring-Gjedde, Jon Helgheim, Per Willy Amundsen og Siv Jensen som kom med det ene utspillet verre enn det andre og hisset opp farlige grupper i samfunnet. Erna gjorde ingenting bortsett fra å si at hun ikke ville ordlagt seg slik.
Vi ser hatet som brenner i kommentarfeltene rundt omkring, i tillegg er det Facebook-grupper med flere tusen medlemmer som begynner å få en ganske så stor subkultur, og som er veldig, veldig skummel. Erna lar brungrumset vokse frem i samfunnet, det er uanstendig, umoralsk og veldig farlig. Medlemmer av Høyre og Venstre er stillesittende og likegyldige og dermed legitimerer denne farlige utviklingen.
Erna hadde vunnet stort på å være en statsminister som var tydelig på at retorikk som er splittende og høyrepopulistisk ikke tolereres i regjeringen, istedenfor valgte hun å være en del av den selv. Vi har en blind regjering som lukker øynene for alt spill på fremmedfrykt og hatefull retorikk. Ja, regjeringen lever i sin egen fornektelse hvor de belønner HRS som er et rasistisk nettsted med millioner av skattekroner hvert år for å spre hatefulle ytringer mot muslimer og innvandrere i Norge, og det bare for å holde seg inne med Fremskrittspartiet som forsvarer HRS med nebb og klør. Problemet til Erna er at hun ikke tør å ta et oppgjør, hun er kneblet og vet at uten Fremskrittspartiet får hun heller ikke fortsette som statsminister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar