tisdag 26 januari 2021

Eivind Trædal:

 Ja, hvordan hedrer vi hans minne, Erna?

- Ikke ved å gi millioner i statsstøtte til en rasistisk blogg
- Ikke ved å innsette folk i justisministerposten som tror at vi trenger "et nytt korstog", eller som forsøker å sverte Arbeiderpartiet som "terroristvennlige"
- Ikke ved å angripe ytringsfriheten til kunstnere som forsøker å avsløre "rasistiske nettverk" i Norge, og lykkes over all forventning
- Ikke ved å godsnakke med åpenbart rasistiske ledere som Trump, og omtale ham som en "normal mann med sans for humor"
- Ikke ved å mumle "jeg ville ikke brukt de ordene" hver gang noen av dine venner tråkker over streken
Vi hedrer minnet til Benjamin Hermansen ved å tørre å skape dårlig stemning. Ved å si ifra om rasisme og fremmedfrykt, også når det er ubekvemt eller skummelt. Det har Erna Solberg vist ettertrykkelig at hun ikke er villig til å gjøre.
Statsministeren vår har bagatellisert, glatta over og fleipa bort ideer og utsagn som burde vært konfrontert og korrigert. Hun har vist at makt er viktigere enn kampen for likeverd og anstendighet for alle nordmenn.
Hva skal dagens unge lære av Erna? Jo: at hvis dine venner oppfører seg dårlig mot andre, stigmatiserer eller mobber, så skal du spille dum, la være å si ifra og ta dem i forsvar om du må. Nøyaktig det motsatte av det lærere, foreldre og andre tillitspersoner forsøker å formidle.
Jeg skulle ønske vi hadde en regjering som med heva hode kunne si at de hedrer Benjamin Hermansens minne, men det har vi ikke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar