onsdag 13 januari 2021

Hvordan skal MDG utvikle sin politikk for å bevare naturen.

 Rasmus JM Hansson:

MDGs nye programforslag er mot vindkraft som ødelegger urørt natur, og for vindkraft som kan bygges i områder som allerede har industri, store veier osv. Vi tror havvind kan bli et bra bidrag. MDG har den suverent mest ambisiøse, helhetlige og radikale naturpolitikken av norske partier. Jeg håper vindkraftmotstandernes sterke engasjement også kan gjelde natur som trues av motorveier, industriskogbruk, hyttefelt, drenering, vannkraftutbygging .... og klimaendring.

Mika:

 MDG vil således at vindkraftindustrien plasseres på helt andre plasser og i helt andre områder en hva den gjør per idag. - Idag er plasseringen av vindkraftindustrien katastrofal for mennesker, dyr og miljø - selv fast så og så mange "husstander" kan forsynes med strøm fra vindkraftproduksjon. - Personlig forsvarer jeg MDGs sin vindkraftpolitikk overfor vindkraftmotstandere i mange FB-grupper...- selv fast Rødt - som mange av disse, mener har den beste vindkraft-politikken, med totalforbud. - Alle andre utbyggninger som du nevner som truer vår natur er like viktige for en MDG-er å jobbe imot - og for natur, dyr, mennesker og miljø - og klima. - Håper dog at MDG setter ennå mer fokus på småskala fossilfri energiproduksjon som hver og en av oss innbyggere i landet vårt, selv kan ha kontroll over samt på energieffektivisering og besparing. - Og inte minst lager en plan for framtiden hvordan vi skal klare å kraftig redusere vårt behov av både energikonsumsjon / energibruk og energiproduksjon.

Rasmus JM Hansson:

Den beste energien er den vi ikke bruker. MDGs programforslag har ambisiøs politikk på energieffektivisering. Glad vi som parti tør si at vindkraft trengs som en del av løsningen, kan ha store negative naturkonsekvenser, men ikke er mer eksepsjonelt katatastrofalt enn fx vassdragsutbygging. Vindkraftmotstandere som stemmer Rødt fordi de vil forby all vindkraft må spørres om Rødts nye progeamforslag, som frir til oljenæringa og vil skrote sluttdato for olje

Mika:

Jo, det er mye bra i MDGs program. Jeg fremstiller Rødt, Sp og Frp som populistiske stundom når jeg debatterer. Mener det ligger en del i dette. - Bra at MDG sastser på energieffektivisering. Skjønner også det taktiske av oss i MDG i å fremstille havvind som "det store industriprosjektet - i samband med grønn omstilling - fra olje til fossilfritt." - Men jeg savner virkelig fokuseringen ( som borde vært satt igang for lenge siden ) - på småskala egen og lokal / nær-produsert fossilfri energi, - f.ek.s på de mange hustaken - i det ganske land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar