tisdag 17 december 2019

Diverse från Språkförsvaret.


1.     Medlemsutvecklingen för Språkförsvaret i år har varit mycket positiv. 
      Medlemsantalet har ökat med 14 procent. Men vi är fortfarande alldeles för få.

2.     Facebookgruppen ”Språkförsvarets vänner” har ökat till 758 medlemmar.

3.     Nätdagbokens besöksfrekvens stiger hela tiden. I oktober nåddes den högsta besökssiffran för året: 13 374 besökare eller 431 besökare per dag.

4.     Språkförsvaret genomförde ett offentligt möte i Malmö i våras och vi genomför ett offentligt möte i Umeå den 12 november. Göteborg står på tur.

5.     Inför julen har styrelsen beslutat att erbjuda alla medlemmar våra tre hittills utkomna böcker gratis mot att fraktkostnaden erläggs. Det gäller ”Svenskan – ett språk att äga, älska och ärva””Såld på engelska?” och ”Guld i strupen”. Alla böcker har fått många recensioner. Böckerna har gått med vinst, så vi kan kosta på oss detta erbjudande. Vi har speciellt gott om de två senare böckerna. Fraktkostnaden är 59 kr för en bok, 79 kr för två böcker och 105 kr för tre böcker (vi utgår från vad PostNords blå påsar rymmer – tilläggsporto à 90 kr vid utlandsbeställning). Böckerna skickas antingen mot faktura eller förskottsbetalning (Plusgiro 421118-1 – ange bok/böcker). Böckerna är alltså lämpliga som julklappar.

6.     Språkförsvarets styrelse arbetar just nu med en ny, kritisk antologi om engelskan som första undervisningsspråk i ungdomsskolan, framför allt i vissa friskolor. Vill du tipsa oss om lämpliga artiklar, skribenter eller själv medverka? Kontakta i så fall sprakforsvaret@yahoo.se! Manusstopp är den 6 januari 2020 – en del artiklar har redan influtit.

Per-Åke Lindblom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar