söndag 6 oktober 2019

Une Bastholm Parlamentarisk leder Miljøpartiet De Grønne.

Une Bastholm

Jeg blir skremt over at flertallet på Stortinget ikke står fast på rettsstatens prinsipper.
Forslaget fra MDG om å hente hjem den syke fire år gamle gutten og hans familie fra flyktningleiren i al-Hol ble stemt ned av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og regjeringspartiene i dag. Fordi det er politisk ubehagelig, velger regjeringen i stedet å flytte denne diskusjonen inn i et lukket rom.
Vår avsky til terrororganisasjonen IS skal ikke gjøre oss til dårligere forsvarere av verken rettsstatens prinsipper eller barns rettigheter. Barn har krav på en særlig beskyttelse, og norske barn er Norges ansvar, selv om de oppholder seg i utlandet.
Jeg føler meg på ingen måte trygg på at regjeringen gjør alt i sin makt for å hjelpe barnet. Et alvorlig sykt barn er et uskyldig offer for et politisk spill innad i regjeringen. Den åpenbare løsningen er å hente barnet hjem sammen med mor og søster, i tråd med internasjonal humanitær rett.

Mika Gaunitz Renard MDG tog upp denna saken. Endast MDG, Rødt och SV röstade för att regeringen ska ta hem den sjuka 4-åringen. Barnministern från Kristelig Folkeparti var emot att ta hem 4-åringen. Detta säger mycket om Krf. Också det numera så populära Senterpartiet ansåg att 4-åringen kan stanna i flyktinglägret. Detta säger något om Senterpartiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar