söndag 16 december 2018

Mikael Karlsson skriver:


Den kraftig neddragna budgetramen för att klara riksdagens mål för klimatförändringar, och för att rädda hotade djur och växter, beskrivs nu tydligt i riksdagens miljö- och jordbruksutskotts betänkande.
Naturvårdsverkets samlade verksamhet föreslås minska med ofattbara 40 procent vid årsskiftet, på grund av de hela 2,7 miljarder i nedskärning som SD-M-KD-alliansen kunde driva genom riksdagen. Det möjliggjordes genom att Centerpartiet och Liberalerna.satt med armarna i kors under omröstningen.
Också för Skogsstyrelsens del blir det stora nedskärningar för att rädda djur och växter som är hotade, bland annat genom att markägare som skyddar hotad natur inte får samma möjligheter till ersättning. Och det särskilda anslag på 100 miljoner som var särskilt avsatta för ersättning till skogsägare med hög andel nyckelbiotoper på sin fastighet försvinner helt.
Genom att Centerpartiet och Liberalerna inte tog ställning i budgetomröstningen sviker de därmed inte bara i miljöfrågan, utan även många markägare som värnar naturen.
Den högerpopulistiska SD-M-KD-slakten av skyddet för miljön är ett svek mot framtiden med få liknelser genom åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar