torsdag 20 december 2018

God jul och Gott nytt år och tack för att ni är med och kämpar för en fossilfri värld!

»Kommuner har ett ansvar för att nå klimatmålet«

Debatt: »För att nå målet om ett fossilfritt samhälle måste Sveriges kommuner agera nu. Investeringarna som krävs är stora och tar tid att genomföra«, skriver Britta Burreau, vd KPA Pension. 

Containerodling ska göra Ikea självförsörjande på sallad

Ikea börjar med hydroponisk odling i containrar utanför två svenska varuhus, med näring som utvunnits från matavfall i OX2 Bios biogasanläggning i Helsingborg.

Rekordnivåer av förnybar energi i Sverige

Statistik: Trenden med ökad användningen av förnybara energikällor fortsätter i Sverige och 2017 kunde rekordnivåer noteras både för biobränslen och vindkraft. Samtidigt minskar användningen av fossil energi.

Reningsverk blir bioraffinaderier

I framtiden kan reningsverken ställas om till bioraffinaderier för produktion av allt från biogas till olika nya material. Forskare vid Högskolan i Borås ska validera ett nytt koncept där de kan producera och utvinna fettsyror som i sin tur används för att producera ämnena ättiksyra och vätgas.

Sverige tar täten i EU:s klimatkamp

Tillsammans med Frankrike, Storbritannien och Nederländerna är Sverige ett av de länder i EU som vill se snabbast och störst förändringar efter FN:s klimatkonferens i Katowice. Värdlandet Polen, Ungern och Irland bromsar dock ner förändringarna som behöver göras för att uppnå klimatmålen. 

»Välfärden ökar när vi ställer om till fossilfritt«

Om människor ska förmås att investera i förnybar teknik underlättar det om de vet att det dessutom är en bra affär ekonomiskt, skriver Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige.

Koldioxidbudget införs i Borlänge och Säter

Borlänge ska minska sina utsläpp av koldioxid med 16,4 procent per år. Även Säter är bland de tio svenska kommuner som nu ska få hjälp i ett pilotprojekt att få ner utsläppen.

Sveriges största solpark kan bli verklighet i Kristianstad

C4 Energi har tillsatt en projektgrupp som nu ska utreda möjligheten att bygga Sveriges största solcellspark i Kristianstad.

Miljonregn över uppfinningen som minskar vattenförbrukningen med 98 procent

De sitter på innovationen hela världen väntat på. Nu tar svenska Altered in 16 miljoner kronor till sin smarta uppfinning.

Världens största investerare: Fixa klimatet eller se en ekonomisk krasch

Globala investerare lämnade en stark varning till regeringarna vid FN:s klimatmöte i måndags. De efterfrågade snabba minskningar av koldioxidutsläpp och avveckling av all kolförbränning. Utan dessa står världen inför en finanskrasch flera gånger sämre än 2008-krisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar