måndag 17 december 2018

Frydenlund Strand.

Så här skiver byggherrarna om huset med lägenheter de bygger i Sortlands centrum
helt vid havskanten:

"Det er en tid for alt. Det store huset med hagen. Skraping av snø på bilruter en tidlig morgen. Uante timer med maling og gressklipping. Det er tid for alt. Hva om vi sa at du nå kan leve et enklere liv, med nærhet til alt det du trenger, og mer tid til folkene du er glad i?

Velkommen til Sortlands nye bydel, Frydenlund Strand. Med havet som nabo, og byen rundt hjørnet."

Mina kommentarer:

Tid for herlige friske grønnsaker i det egne drivhuset i boligen i det fine huset ved fjæra.

Solen er for alle.Også de som kjøper seg en bolig med en fantastisk beliggenhet ved fjæra. 

Bygg "Det store huset med hagen for alle." Hurra ! . Inriktningen är trevlig gemenskap, musik och odling. Hyresgästerna umgås och odlar både i trädgården och i den stora vinterträdgården.

Mytsche sol for tiden.  I en ny rapport från SBC Sveriges BostadsrättsCentrum visar det sig att gym och solceller toppar listan över vad svenska bostadsrättsägare är beredda att betala en högre månadsavgift för.

Hvem eier havet og havskanten ?

Det fins et eksempel på hvordan man kan bygge attraktive hus helt inntil fjæra ( og samtidlig ha en liten sti der folk kan gå ) Et eksempel der man IKKE mener at vi bor ved den Spanske solkysten eller den Franske rivieraen, når man presenterer sine ville planer om hvordan husblokk og private småbåtshavner skal se ut på Sortland. Næringsvirksomheten her ligger heller ikke lengst ut mot strandkanten, så strandkanten er ikke okkupert av dette. Vi har et bilforetak, en matbutikk og andre virksomheter her. De som bor i SØRHAMNA bor i den mest attraktive delen i byen og disse boliger selgs til de høyeste prisene i byen. Her ligger også en småbåtshavn vel integrert i landskapet. Denne havn er ikke privat kun for di som bor i området.

De där vita husblokken på fotot kunde man kanske ta bort ? Og det "Litauiske" husblokket kunde man kanske utforma en aning mindre kompakt ? Kommunen kunde kanske anlägga en småbåtshamn någonstans längs med sträckningen Torghuken - f.d. Norturatomten. Jag är tillhängare av att den yttersta strandkanten ( med eller utan stenfyllningar ) sparas för allmänheten, det vill säga de som inte kommer att bo i planerade hus, inte kommer att ha sin egen båt utanför dörren, inte ha sin egen bil i markplanet.

Om bilarna ska ned under jord som ni säger kan den nedre delen av huset, det som ser kedeligt blått och grått ut på detta foto, göras mycket mer attraktivt.

Fantastiske vyer. Håper dokkers bygg blir sånn at alle på Sortland og alle turistan med fler, kan spatsere langs med fjæra.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar