tisdag 6 november 2018

Eivind Trædal.

Til de ca 9000 folka i kommentarfeltet som lurer: ja, vi planlegger å hente og levere i barnehagen på sykkel eller til fots. Det ligger en håndfull barnehager innen gangavstand. Det skader jo ikke at byrådet har sikra utbygging av 3000 nye barnehageplasser i perioden  Oslo blir en stadig bedre by å ha unger i.
Det er i grunn synd å se at folk knytter det å ha unger så tett til det å ha bil. Sjøl forbinder jeg jo barndommen med det motsatte, siden jeg var heldig nok til å vokse opp på en bilfri øy. Vi sykla og gikk til alt mulig, og hadde trygge skoleveier (bortsett fra den gangen jeg møtt ei elgku med unger da). Men man må ikke flytte til Sandøya for å ha det sånn.
I Oslo ser jeg stadig flere foreldre suse forbi med både to og tre unger i lekre transportsykler. Kollektivsystemet blir stadig bedre, og det blir lettere for barn å sykle og gå til skolen. Nye uteområder og leikeplasser skaper liv til nabolagene, også i indre by. Og når man må ha en bil, er det stadig flere smarte deleordninger som gjør at man slipper å eie en selv. Grønn politikk er barnevennlig politikk, og en barnevennlig by er bedre for alle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar