tisdag 2 oktober 2018

På yttersia av fornuften.

"Nå er tyskerne tilbake.

Ikke for å okkupere oss, men for å hente ut evigvarende og fornybar kraft. 

45 kilometer vei er hogget inn i grunnen. 

Fire og ei halv mil med brøytbar vei er 

meislet ut på høyfjellet. Den heltemodige gjengen som er fastboende på Yttersia, 

og 

som til daglig 

kjører tungtransport til og fra byen, som fortløpende vurderer å 

bruke nyrebelte mens de kjører, kan bare drømme om en vei av samme kaliber 

og 

dimensjon. De blir heller avspist med et tosifret antall klatter oljegrus hver 

gang 

det er Arctic Race of Norway, og den gamle hora skal sminkes foran TV-

kameraene så turister får lyst til å avlegge Yttersia en visitt.
Området på fjellet er ødelagt og herpet for all evig ettertid. Satellittbildene er absurde. Det ser ikke ut. Vi får håper eventuelle kulturminner er tatt godt vare på. For det bygges vindmøllepark. Vi trenger jo såkalt grønn kraft, og derfor har man sluppet til tyske energiparasitter som dundrer i stykker fjellheimen, i bytte mot penger til grunneierne.
47 turbiner skal på Kvitfjell og 20 på Raudfjell. De har en rotordiameter på 130 meter og en navhøyde på 85 meter. Totalhøyde på hver eneste mast vil være 150 meter. Domkirka i Tromsø er 29 meter høy. Ishavskatedralen 35. Tromsøbrua 38. De vil se ut som møbler i et dukkehus ved siden av de vanvittige vindmøllene. I sesongen med frost vil iskast fra rotorbladene gjøre det livsfarlig å ferdes der oppe. Håper noen har ringt og advart havørnene og haukuglene som hekker der, så de får kjøpt seg hjelm før vinteren setter inn neste år.
Det tyske Pensjonsfondet eier to-tredeler av vindmølleparken. Tyske Siemens, som produserer turbinene, eier en tredel. Vi får håpe Norge har investert i dem via Oljefondet. Det blir iallfall lett å sette på plass tyske turister som i fremtiden klager på støyen eller utsikten på Yttersia."

Egon Holstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar