måndag 1 oktober 2018

Inte en enda svensktalande expedit.

Idag hade vi samkörning hem från middag hos Lasse. Vår unga medpassagerare berättade att hon hade varit på Mall i Solna och inne på Starbucks, MQ och H&M. I samtliga tre butiker fanns det inte EN ENDA svensktalande expedit. Tala engelska eller gå någon annanstans var tydligen budskapet! Jag vet att ni tycker att jag är mossig, men här har man väl gått över gränsen!

Tycker: "Farsan."






Kommentar:  "Farsan" är icke-medlem. Andra som rapporterat liknade händelser är Benkt Lundgren och Per-Owe Albinsson. Jag har själv råkat ut för en icke-svensktalande servitris på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Det är möjligt att detta fenomen f.n. är begränsat till Stockholm; jag vet inte.

Rapportera om du har varit med om liknande händelser, antingen hit - sprakforsvaret@yahoo.se - (så kan vi klistra in inlägget i nätdagboken) eller direkt i form av en kommentar i nätdagboken. Skriv gärna en insändare i frågan. Man kan också göra DO-anmälningar utifrån konkreta fall. Även om DO inte skulle tillstyrka en sådan anmälning, så ger det under alla förhållanden publicitet och ökar trycket på DO.

Det pågår också en webbomröstning i nätdagboken om detta fenomen - se högerspalten i webbomröstningen. Har du inte röstat, gör det!

Mvh,
Per-Åke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar