tisdag 30 oktober 2018

Leserinnlegg fra Bladet Vesterålen:

Det er nye planer om vindmøller i Sortland. Folk flest får ikke vite noe om disse planene, og organisasjonene får altfor korte frister til å uttale seg, skriver artikkelforfatteren.


Jeg ble nylig gjort kjent med at NVE vurderer mer vindkraft i Vesterålen. Allerede er Ånstadblåheia ødelagt, dessverre for alle kommende generasjoner. Dette er voldsom inngripen i vår nydelige natur rundt Sortland by.
Og nå vurderes Steiraheia, som er noe av det mest brukte turområdet i Vesterålen, og ligger rett ovenfor bebyggelsen. Jeg kan ikke begripe det!
Folk flest får ikke vite noe om disse planene, og organisasjonene får altfor korte frister til å uttale seg. Vi kan ikke tillate dette. Og hva sier lokalpolitikerne?
Vi trenger ikke denne vindkraften (se artikkel fra LNL som sto i avisen 25. okt). Og har den noe gevinst, i forhold til den inngripen og ødeleggelse den fører til av våre nære fjell som brukes til idrett, turer og rekreasjon for tusenvis av mennesker årlig?
Hvis Norge absolutt skal være best i klassen med grønn energi, så må disse monstermastene settes opp så avsides at de ikke er ødeleggende for verken natur, folk, dyr eller fugler. Men vi har da vel nok vannkraft i dette landet!
Eva Aud Richardsen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar