fredag 15 december 2017

Miljöpartiet de gröna, bäst igen i Svenska Naturskyddsföreningens test.

Vilka tre miljöproblem är mest viktiga att fokusera på under nästa mandatperiod?

Utsläppen av växthusgaser som bidrar till klimatpåverkan, användning och spridning av kemikalier som är skadliga för människors hälsa och miljön, samt utarmningen av den biologiska mångfalden på land och i haven.

Vilka tre förslag vill ni fatta beslut om för att minska dessa miljöproblem?

För att minska utsläppen av växthusgaser vill vi införa ett klimatpolitiskt ramverk som säkerställer att Sveriges utsläpp minskar till en globalt hållbara nivå i den takt som vetenskapen ser behövs. Inom kemikalieområdet vill vi att Sverige ska gå före genom att förbjuda farliga ämnen som har fastnat i EU:s långbänk. För att vända den negativa utvecklingen för den biologiska mångfalden vill vi bl a minska överfisket och skydda fler skogar.

Vilka tre miljöförslag är mest viktiga för Sverige att driva i EU?

Den viktigaste frågan är att EU måste anta bindande och ambitiösa mål för 2030 vad gäller andelen förnybar energi, minskad energianvändning och minskade utsläpp av växthusgaser. Det är också högt prioriterat att skärpa Reach (EU:s gemensamma kemikalielagstiftning, föreningens anm.) så att ämnen kan regleras i grupp efter inneboende egenskaper. Vi vill även säkerställa ett tydligare och starkare skydd för Natura 2000-områden, bl a i förhållande till gruvverksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar