onsdag 29 mars 2017

Senaste nytt om förnybart från OX2

Tesla börjar ta beställningar på solpanelstak i april

Tesla-chefen Elon Musk uppger att bolaget redan nästa månad ska börja ta beställningar på takpaneler med inbyggda solceller. Det var i oktober som Tesla visade upp takpanelerna.

Skånemejerier genomförde energiomställning, tryckeri ursprungsmärker egenproducerad el

Genom att ställa om från naturgas till biogas minskar Skånemejerier sina utsläpp med runt 5 400 ton koldioxid. Samtidigt i Ödeshög: Danagårdlitho självförsörjande på förnybar energi.

Rederijätte vill driva lastfartyg med vindkraft

Den danska rederijätten Maersk ska genomföra tester för att se om det är möjligt att driva ett 245 meter långt lastfartyg med vindkraft.

Världens största konstgjorda sol har tänts i Tyskland

Världens största konstgjorda sol – Synlight – används för att undersöka möjligheterna för rena och förnybara energikällor. Specifikt hoppas forskarna att kunna testa produktionsprocesser för solenergibränslen såsom väte.

»Flygbranschen säger alltid nej till skatter«

Debatt: »Det finns ett stort intresse för vilket beslut Sverige kommer att fatta när det gäller flygskatten. För de europeiska flygbolagen är motståndet mot flygskatter högprioriterat. Men Sverige måste stå emot branschens påtryckningar och skrämseltaktik«, skriver Andrew Murphy på Transport & Environment.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar