söndag 5 mars 2017

Frank Emil Moen:

"Det er typisk norsk å være god!... - Kvinne.
I dag har vi sett fire norske jenter trone øverst i 30 km langrenn i VM i Lahti. Er det tilfeldig? Neppe. Selv om Sylvi Listhaug i kveldens Lindmo nekta å knytte noe positivt til ordet feminisme. Det er til tross for at hennes mann skal overta ansvaret for deres ufødte barn noen få måneder etter fødselen, for at hun skal kunne drive valgkamp for Frp. Begrepet feminisme er i følge Listhaug for mye knyttet til venstresiden i norsk politikk... Vil hun helst assosieres med Trump?
Vilde (Ulrikke) fra TV-serien Skam framsto i motsetning til Listhaug, som en reflektert, selvproklamert feminist!
Det er typisk norsk å være god!... - Same!
I går så vi Finn Hågen Krogh fra Alta - Finnmark, som er same (øhø - er det et poeng i seg selv?) gjennomføre en heroisk innsats ved å frarøve Russland og Ustiugov gullet i herrestafetten i årets VM i Lahti.
Norge har mye å være stolt av. Vi var tidlig (men ikke først) ute med stemmerett for kvinner. Vi er topp tre i forhold til likestilling. Vi har en stolt historie i forhold til internasjonal humanitær innsats, særlig gjennom Frithjof Nansens innsats for flyktninger etter 1. verdenskrig.
Det vi ikke bør være stolte av, er at vi har en historie som har behandlet vår egen urbefolkning nedverdigende og skammelig. Vi bør ikke være stolte av at vi har en statsråd som bruker karakteristikken "godhetstyranner" om de som ofrer tid, penger og krefter for å hjelpe personer i nød. Vi bør ikke være stolte over at vi har en regjering som skryter av at de praktiserer en av Europas strengeste asyl- og innvandringsregimer.
La oss være stolte av våre kvinner, - og våre samer! Og la oss være stolte av det Norge som har stått opp og tatt kampen for likestilling og menneskeverd, på tvers av kjønn, hudfarge, religion og nasjonstilhørighet. La oss i dag hylle norske kvinner! Og samer."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar