söndag 12 mars 2017

IS, ILD og JORD.

Kulturfabrikken Sortland skriver:
"Se denne flotte utstillinga i løpet av Kulturuka 2017! Kunstnerne er tilstede i galleriet og svarer gjerne på spørsmål. Den er åpen kl. 11-15 mandag - lørdag og i tillegg kl. 17-19 på torsdag."

Fra avisa Bladet Vesterålen:

Utstillinga har de kalt Is, ild og jord, og den viser Renards ull, strikk og skulpturer og Reinsnes’ tegninger og oljemalerier. Arbeidene er blitt til både under stipendoppholdet på Island i 2013 og i tida etterpå.
– Naturen på Island er rå og opprinnelig, og med litt andre farger enn vi har i Vesterålen. For eksempel fra svovelkildene, forteller Renard.
Fargenen fra naturen går igjen i lue-installasjonen og skulpturene hans i utstillinga. Og i bildene til Reinsnes. - 

Modningsprosess

De to hadde også utstilling sammen i 2010 i Mosjøen, hvor de møttes for første gang. Den som åpnet lørdag i Galleri Ariblå er dermed deres andre felles utstilling.
– Det er kjempeartig å gjøre dette sammen, og det var en aha-opplevelse for oss at disse elementene hang så bra i hop. Vi har jo totalt forskjellige teknikker, sier Reinsnes. _Hun pleier å kalle seg selv for Svalbard-kunstner. Derfra har hun hentet mange av sine kjente fjellmotiver.
– Jeg har tatt isen på Svalbard letter til meg. Jeg måtte bruke noen år på å tå inn disse andre elementene: jord og ild. Det har vært en modningsprosess for meg, sier hun.

– Har brukt muligheten

Parets opphold på Island kom i stand gjennom Kultursamarbeidet i Vesterålen som har hatt en mangeårig kulturutveksling med Øst-Island. -– Dere to har brukt denne muligheten, og det gleder meg å se hvordan dere har latt inspirasjonen lede fram til denne fine utstillinga, sa Erik Bugge, da han åpnet den.
Mona Sandvold fra Kulturuke-komitéen skrøt av hvordan kunstnerne har formidlet naturens vakre former, med bruk av ulike teknikker.
Publikum som møtte opp til åpninga lot seg også imponere:
– Jeg har bodd på Island og min mann er derfra. Det er artig å se hvordan de har brukt de ulike elementene og fargene. Jeg bestemte meg med én gang jeg kom inn her for å kjøpe et bilde, sier Torill Strøm fra Myre.
Utstillinga kan oppleves under hele kulturuka, og kunstnerne vil være til stede alle dagene.
Inger Merete Elven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar