måndag 5 december 2016

Gjennbruk et juletre på rot. Hvert år.

NEI TIL JULETREFASCISME
Sendte denne til en lokal avis, ikke spre den før den har kommet på trykk. Grønn politikk må handle om å akseptere avvik :)
Velg GRØNT juletre i år.
I oljefylket er det plastjuletre som teller, NRK bidrar i reklamen for disse og forteller at salget går strykende til tross for at de dyreste og mest perfekte koster flere titusener. Noen av argumentene for plast er besnærende, kjøp noe som varer, unngå bruk og kast osv.
Hva er et GRØNT juletre?
Det er selvfølgelig ikke av plastikk, det er heller ikke en svartlistet art som er dyrket på matjord. Da er det heller en kortreist vanlig gran eller furu som kommer fra tynningshogst eller fra rydding i høyspenttraseer.
Men er det nok av disse?
Ja, lille juleaften ligger det dyngevis igjen hos selgerne, dette er de som ble vraket fordi de var vindskjeve eller kanskje hadde vokst opp ved siden av et annet tre og manglet litt på ene siden. De usolgte blir kuttet opp til flis eller kastet på dynga.
Det er forbrukernes krav om et perfekt juletre som fører til at mer og mer matjord nå brukes til juletreproduksjon. Si nei til juletrefascismen, gi blaffen i kravene om det perfekte, velg et naturlig juletre med mye preg og sjel, kanskje dette i løpet av jula vil fortelle deg en historie som minner om ditt eget liv? Og det morsomme er at disse unike juletrærne er de billigste. Har du mot til å vente til lille juleaften er de kanskje gratis…
Ønsker du deg et juletre som du kan få et langvarig forhold til kan du plante ei gran i ei bøtte og ha det på terasseen resten av året. Ei gran kan stusses og holdes i passelig størrelse, dette treet kan bli din egen juletradisjon og varige venn.
Torfinn Ingeborgrud
Miljøpartiet De Grønne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar