lördag 14 oktober 2023

Om maten vi äter.

Favorit i repris:

OM MATEN VI ÄTER: 

Mika: "Väldigt positivt att äta mindre mängder kött, vilket oftast är industrikött från våra djurfabriker. Prosseserat och ultraprosesserat kött - och annat är även positivt att minska på, gärna kraftigt ! - Ett avsevärt större intag av grönsaker, frukt och bär är positivt för hälsan inte minst. Odlad lax är ingen mat för människor, ej heller annan odlad fisk, men däremot fisk som simmar fritt i havet, helst då från den stora norska havet där havsmiljön är sundare än i Östersjön. - Kyckling och gris och odlad fisk utgår helt som mat, av flera skäl. - Vad gäller kött så är det bäst att äta kött från vilt, - älg är riktigt sunt, så också renkött. - Mängden viltkött per månad behöver inte vara stor. - All skräpmat rekomenderas INTE, snabbmat, sockermat, sockerprodukter, godis, läsk, energidrycker och andra socker-drycker utgår helt. -Att vi odlar våre egna grönsaker, frukter, bär och örter är väldigt bra och mer bärekraftigt än att köpa samma produkter i matbutiken. - Alla anbefalles att plocka bär och svamp i skog och mark."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar