torsdag 20 juli 2023

Stanna hemma.


 

Conny Wahlström:-

Fick ett mail igår från en flyg researrangör med rubriken
Less på svensk sommar? Res till värmen i Italien.

Som hittat! Rom från 570 kr, Secilien för 1400 kr med flera destinationer i Italien.

Har svårt att förstå att researrangörer kan vara så tondöva att man erbjuder resor till extremvärmen med flyg utan att ens nämna vilken katastrof vi befinner oss i.

Ekonomiska kortsiktiga vinster går före all vett och sanns.

Dessutom bokas dessa resor av människor som om inget har hänt!!

Att man önskar sig en solsemester, en semester bort från vardagen kan jag förstå. Har själv varit på resande fot under delar av mitt liv, älskar att resa, möta kulturer och människor runt om i världen.

Men som det är nu (borde har förstått det för många år sedan) är det inte läge att kasta sig på ett flyg och orsaka ännu mer utsläpp som skapar extremväder och höjer jordens temperatur.

Vi har inte en svensk regering som tar situationen på allvar. Men det innebär inte att vi kan ge upp. Vi behöver hjälpas åt att påminna de som har den politiska makten att göra allt de kan för att bromsa effekterna av klimatförändringarna. Alla politiker med makt från riksdag, region och kommuner har en möjlighet och att ansvar att göra vad de kan. Ingen kommer kunna säga att vi visste inte hur illa det var. Kunskapen finns, effekterna är tydliga här och nu!

Var och en av oss kan också förändra i våra egna liv.
Vi behöver helt enkelt börja acceptera att det är förändringar
i våra liv som måste till.
Hur vi transporterar oss, vad vi konsumerar, hur vi använder naturresurser.

Hur vi hittar sätt att koppla bort vardagen och får en semester som vi förtjänar samtidigt som vi är en del av lösningen istället för att elda på extremvädret!

Det är inte lätt men hjälps vi åt så finns det hopp!" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar