tisdag 17 januari 2023

Fantastiske muligheter ligger foran oss.

Gjør SORTLAND til den blå hav og badebyen !
Bruk vår felleseide tomt ved fjæra
til å bygge opp alt tenkbart i "hold deg glad frisk-virksomhet."


Jag som kommer från den gamla Kurortsstaden Varberg, kurort sedan slutet av 1800-talet, med bland annat Konung Oscar den II som välkänd sommargäst, ser MÖJLIGHETERNA i att profilera vår by SORTLAND som en nordlig - nordlysets egen exklusiva kurort och som ett friskvårds-center ! 

Kalla sköna havsbad, kan vi redan den dag i dag ERBJUDA, - det är bara att bygga på, succesivt, steg för steg med en mängd av olika varianter av hälso och friskvårds-erbjudanden till allla i Norges land och andra länder.

18 mai 2022:

MIKA: Svømmeanlegg, SOL og BADELAND, bystranden for friske hav-bad, badstuer, badestamper, FRISKHUS med leger, psykologer, massører og annen terapi,
TERAPI-BASSENG, treningssenter, kafeer, FLERBRUKS-IDRETTSHALL, parkering - alt sammen på den mest eksklusive og sentrale tomten i hele byen.

MDG:s Toine C. Sannes la frem et forslag om basseng ved sjøen i Sortland sentrum.
Hadsel har Hurtigrutemuseet,
Andøy får The Whale.
Vi vil ha Sortlands operahus.
Gjør en vurdering av basseng ved sjøen i Sortland sentrum (Nattsteinsøyra) foreslo Sannes.
Det vil gi positive ringvirkninger for Sortland som handelssentrum.

Kommentar fra May Holm: "Et svømmetilbud i Sortland sentrum må være mye mer enn et anlegg i myra sør for blåbyhallen,her trengs nytenking. MDG tenker nytt, hurra for dere. Måtte nye tanker om flerbruk og signalbygg bli en del av debatten!"

Tekst sakset fra Vesterålnytt, 14 mars 2021: " Sortland trenger ny svømmehall. Kommunen eier sjøtomta ved gamle «salgslaget» og her vil det være god plass til både nybygg og rikelig parkering omkring et nytt badeland. - Bygningene etter «salgslaget» er påtenkt revet, og da blir det god plass til parkering. - Sjøtomta er svært langgrunn og egner seg meget godt til utfylling eller bygging av et badeland som får basseng i høyde med havet.
Tomta er altså allerede betalt og kommunen kan starte arbeidet her omgående. Beliggenhet ved sjøen gir også mulighet for å installere varmepumpe med sjøvann. - Et nytt tilbud ved sjøen i sentrum, med svømmehall og badeland, vil kunne brukes av både skolebarn og voksne som ønsker litt «sydenstemning». - – Nå er muligheten her for å gi Sortland og Vesterålen et skikkelig badeanlegg. Svømmehall må uansett bygges og da bør det heller bli et badeland, mener Ronny Jensen."


42 veckor sedan:
"Ingen kommer undan politiken." - Det måste till politiska beslut för att säkra bystranden och hela den kommunägda tomten, så att den avsätts för allmänheten och inte för andra ändamål, som att bygga garasje för ambulanser eller industri eller annan verksamhet. - Vi får syna våra politiska partier, vad de vill. - Vi vet att MDG vill använda tomten till akkurat akiviteter för allmänheten. Vi vet også att AP vill använda tomten till placering av ambulans och polisverksamhet. - Så kan vi följa upp vad övriga partier vill använda tomten till. - Det måste som sagt till politiska beslut för att säkra stranden och tomten till oss alla, och då måste vi kräva svar av de politiska partierna.

Det MÅ sikres et politisk flertall for å sikre området. Vi vet at MDG vil sikre området for allmenheten. - Neste skritt er å kreve svar fra øvrige partier.

Vi i MDG vill använda tomten till akiviteter för allmänheten.

Vi SAVNER et HELSEHUS / FRISKHUS på Sortland. Vi SAVNER en terapibasseng.  
Vi SAVNER et politiker-flertall som vil plassere dette på vår egen eide tomt ved fjæra.

47 veckor sedan:
SVØMMEHALL ved fjæra eller i myra ? Tove Mette og de andre vil bygge et politihus på Norturatomten. Å da må ho jo se til at svømmeanlegget blir plassert på en annen plass. Kommunedirektören foreslår å gi opsjoner til Karma Gruppen AS til å kjøpe en tomt på 3 mål på Norturatomten, som de kan benytte når kommunens aktører fra "myrgraving-partiene" fått igjennom å plassere et politihus akkurat på Norturatomten. Det er så her det jobbes i kommunen for å få til "bedre sentrum-utvikling" - Puuu haaaa en kan jo bli deprimert for mindre......Skal vi ALDRI få noko ordentlig til på Sortland !

17 november 2021:
Vi treng flere tiltak for å skap flere muligheter for felles-aktiviteter. - Et bade og sol-land innen glassvegger kan være et bra tiltak. Sånne ting gjør byen vår mer attraktiv og kan hjelpe til at få flere folk hit, og kanskje også flere å bli. En lempelig plassering med sentral beliggenhet, for å bygge en svømmehall samt et bade og sol-land er "Norturatomten," helt nede ved fjæra, - som Sortland kommune eier, her er det en fantastisk beliggenhet, med en utrolig utsikt over hav og fjell. I tillegg kan den populære bystranden integreres og dermed gi tilgang til bad i havet, året rundt. I nærheten ligger boligområder der mange eldre valgt at bosette seg så et Helsehus kan med stor fordel også bygges her. Da blir området et skikkelig FRISKLIV-OMRÅDE, med treningssenter, terapibasseng for varme bad, sunnhetskafé med både kafé og grønne drikker, legekontor, tannlege, fotpleie, rom for avslapping, meditasjon og ro. Havnepromenaden som har benker satt ut på flere utsiktspunkter, passerer området, det er enkelt å ta seg hit til fots og med sykkel. Det fins også godt om plass for utbygging av parkeringer.
Det satses på flere større viktige prosjekt i Vesterålen.
På Andenes, Andøya skal det fantastiske Kvalsenteret: "The Whale" bygges. På Stokmarknes var det åpning av det nye Hurtigrutemuseet for noen dager siden. To satsinger som er "høyinteressante prosjekt" både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg planlegges å sette fokus på fiskevær i Vesterålen. Og på ett "skreimuseum" på Myre. Bø kommune har di siste årene fått stor oppmerksomhet grunnet ordførerens "skattestunt" som i forlengningen ledet til flere større etableringer av nye boligprosjekt og andre investeringer i kommunen. - Hvor kommer Sortland inn i denne framgangsfortelling ? - Jeg mener det er viktig at også vi i og på Sortland har like store visjoner og ambisjoner som nabokommunene våre ! Og skaper vårres egenprofilerte nasjonale og kanskje også internasjonale attraksjon !

Bladet Vesterålen 17 februar 2022. - I sjøkanten: MDGs Toine Sannes ønsker seg basseng i sentrum, og aller helst i sjøkanten ved den nye brannstasjonen. Det vil gi mer liv og aktivitet på Sortland, mener hun.

43 veckor sedan:
VOL: Men vil Sortland vende seg tilbake mot havet?
– Nei, Sortland vil ikke det, hevder Toine C. Sannes.
Kommunestyrerepresentanten fra MDG er aldeles positiv til prosjektet, men har dårlig tro på at det vil lykkes.
– Det er ikke politisk vilje for det, mener hun.

1 år sedan:
SORTLAND: - Havnepromenade, med mange benker med god utsikt ut over sundet, By-strand, med badstue, Svømmehall ved fjæra, med Norges beste utsikt, Sol og badeland, med året rundt-aktiviteter for store som små, lokale og tilreiste, Kunst og kulturtilbud som lokker til besøk, "Skulpturpark Vesterålen" nye skulpturer som plasseres ut på lempelige sted i en 20 års periode, Oppbygging av en "småskala handelsby", med trivelige hus i gammel stil, butikker, kafeer, god utemiljø med et grønn-område, busker, treer og blomster, God skilting i marka og bevaring av skiløyper, turstier, bær og soppmarker. . . . .

23 august 2021: - Så har jeg vært på folkemøte angående nytt skolebygg - svømmehall og idrettshall på Sortland, og en ting står da helt klinkandes klart etter å ha hørt alle flinke arkitekters gode tale om det viktige å bygge med null - 0 - utslipp av C02. - Nemlig: Det er umulig å bygge disse bygg i myren i Lamarka !

43 veckor sedan:
 Godt med plass for SVØMMEANLEGG med terapi / varmvannsbasseng og 50 meter lang konkuransebasseng barnebasseng, badestamper, badstuer, sandstrand på alles vår Bystrand, For gode synergieffekter bør vårt nye FRISKHUS, med treningslokaler, kaféer, omsorgspersonell, leger, sykepleiere, psykologer, treningsinstruktører bygges her ved og sammen med svømmeanlegget. - Vi bør også vurdere å bygge bade og sol-land på Sortland, og det bør også plasseres her. - Nå eller etter hvert som det lar seg gjøre. - Store synergieffekter. Godt om parkeringsplasser. Muligheter å samkjøre varmeanlegget som ligger ved brannstasjon for å gi energi og oppvarming i svømmeanlegget og de andre byggen. - En sjelden MULIGHET å skape en ATTRAKSJON på Sortland som kommer å gi store ringvirkninger i Vesterålen og regionen og videre ut i landet - og utlandet. - Her kan ALLE ikke skolebarn eksklusivt bade og kose seg, få svømmeopplæring, svømme og trene. Sport og idrett for ALLE. Dette anlegg kommer å bli VELDIG flittig brukt, fra tidlig morgen til sein kveld, hver eneste dag, det er et som jeg kan love, jeg tør å sette alt jeg eier og har på et veddemål om dette, - hvis noen tør å vedde imot.

20 veckor sedan:
Også en økonomisk mulighet for private - eller kommunale badehotelleiere. Badehotell ved fjæra, ved svømmeanlegg og svømmehall, ved friskhus med alle fasiliteter, konsultasjon, behandlinger, varme bassenger, kafé, gym, med mer, bystrand, med havbad og bad i oppvarma basseng, med badebrygge, ev. stupetårn, badestamper, badstuer, havnepromenade, park, parkering, skole.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar