torsdag 15 december 2022

Havvindindustrien byggs ut i världen. Norska vindprojekten tar plats bland topp tio.


Alla ska med. Danmark har byggt havvind och här om dagen fick danskarna kontraktet att bygga ut havvind-industri utanför Skåne. Så klart att Norge också kommer i gång med detsamma. - Nu snackar jag om våra 3 skandinaviska grannland, litta längre nedåt i Europa har man redan stora vindkraftparker utanför sina kuster. England och Holland och Tyskland med flera. Så detta är en industriell energiproduktionsverksamhet som kommer att växa stort och snabbt i åren framöver.

Calle Z: - "Säkert, det kommer säkert lobbas hårt från många, inte minst med de som har ekonomiska intressen i detta. Någon omsorg om medborgarnas elräkningar eller ekonomiska standard finns det dock nog inte. Bara anslutningskostnader, som därefter blir avgifter, för nätet om ny havsbaserad vindkraft byggs riskerar att uppgå till 5000 kr per abonnemang. Därför är det tur att Sverige valt en annan väg, i och med valresultatet och den utlovade nya kärnkraften."

Mika: - Utlovad kärnkraft lär inte ge vare sig bättre ekonomisk standard för landets medborgare i dag och heller icke de närmaste 15 åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar