tisdag 25 juni 2019

Avgifter for å kjøre bil.

"Bompenger i byene er bra!
Biltrafikken må ned. Ikke bare av klima- og miljøhensyn, men fordi høy luftforurensing er helseskadelig. Dårlig luft rammer barn og dem med minst ressurser hardest.
Politikk som reduserer biltrafikken og luftforurensingen er derfor både sosialt og bra for klimaet. Bompenger er det mest effektive enkelttiltaket for å redusere biltrafikken i byene. Derfor klemmer jeg bommer og er med i et parti som tør å heie på bomringen, selv om det stormer litt."

"Et argument som har blitt brukt mot bompenger, er at de er usosiale, altså at kostnaden ikke avhenger av inntekt. Men de negative konsekvensene av luftforurensning rammer mye mer usosialt enn bompenger. Her påvirkes ikke alle likt, i stedet er det dem med færrest ressurser som rammes hardest. Det kommer blant annet av at de har dårligere helse i utgangspunktet, og at de i større grad er bosatt i områder med mer luftforurensning, der boligprisene er lavere."

Miljøpartiet De Grønne i Bergen:
Bompenger er ikke bare et klimatiltak, men et viktig folkehelsetiltak for å sikre gode liv for alle som bor i og rundt byene. Luftforurensing er et stort problem, og det rammer barn og dem med minst ressurser hardest.
Derfor sier vi ja til bompenger og andre trafikkredukerende tiltak. Enig?

Heia Sverige. Flytrafikken fortsetter å gå ned.
Togtrafikken går kraftig opp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar