lördag 27 april 2019

Greta Thunberg.

Så visar makten sitt rätta tryne!
"Greta är nutidens klarsynta barn i historien om kejsarens nya kläder. Barnet som inte låter sig duperas av falska auktoriteter utan tvärtom klarsynt konstaterar att kejsaren faktiskt är naken.
Greta Thunberg går inte att köpa. Hon kommer att fortsätta sin kamp – men hon behöver vårt stöd."
De dolda trollen visar nu sitt rätta tryne och finnas bl a på GP inom KD och bland många företagsledare. Och 16 åriga Greta är den som utmanar dem.
Det är personer som känner sig angripna av att någon i detta fall Greta 16 år säger det självklara. Att dagens konsumism och rovdrift riskerar att fördärva livet på jorden för kommande generationer. Greta får allt fler med sig i sin protest och det är ungdomar som inte går på makthavares lögner om att fria marknader, evig ekonomisk tillväxt och kapitalism är vägen framåt.
"På ledarsidan i Göteborgs-Posten har det hävdats att det är ”ett ohälsosamt hyllande av ett barn” och ”att knuffa barn framför sig i debatten är att idka utpressning mot meningsmotståndare”.
En moderat politiker som varit på henne gång på gång har skrivit att Greta ”gick all in fascist”. Och Kristdemokraternas toppnamn i EU-valet Sara Skyttedal, tycker att:
– Det är lite problematiskt när man framställer henne som en expert, hon är fortfarande ett barn. Vi i vuxenvärlden har fortfarande ett ansvar att inte försöka utnyttja barns politiska engagemang för vår egen politiska eller ekonomiska vinning."
Så visar makten sitt rätt tryne! Vi måste ge Greta vårt stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar