onsdag 11 april 2018

Oslos klimagassutslipp gikk ned med 8 prosent fra 2015 til 2016.


Dette betyr at Oslo ligger langt foran skjema, og at man allerede i 2016 har overoppfylt det ambisiøse målet for klimakutt i klimabudsjettet for 2017.

– Oslo fører en klimapolitikk i tråd med Paris-avtalen, og vi er på god vei mot å nå klimamålene våre, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune.
En viktig del av Oslos klimapolitikk er å gjøre det enklere og billigere å reise miljøvennlig i hverdagen og la bilen stå.
– For første gang på mange år går biltrafikken ned, og stadig flere velger å gå, sykle og reise med kollektivtransport. Nå ser man altså en kraftig reduksjon i utslipp fra veitrafikk, sier Berg.
Tallene viser altså at Oslo ligger foran skjema, til tross for at de har blant verdens mest ambiøse planer for å kutte utslipp.
– Vi vet allerede at denne utviklingen har fortsatt i 2017. Samtidig vet vi at vi har flere utfordringer fremover, blant annet når det gjelder til utslipp fra anleggsplasser og varelevering. Her jobber vi nå for å utvikle nye tiltak i samarbeid med næringslivet og andre eksperter, sier Berg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar