torsdag 1 mars 2018

Eirik Gram Frank:

MDG har dessverre sluttet seg til at Norge skal tilslutte seg ACER. Jeg ser et stort spill som har pågått lenge. Nå vil regjeringen også gjerne angripe hjemfallsretten som på mange måter er siste skanse for at vi som befolkning eier kraften.
Hva taper man når ting privatiseres og forretnifiseres. 
ja se bare på lille kommunenorge der vaktmesteren som passet lokalskolen ble sakte outsourcet. Hva koster det et lokalsamfunn?
En ting er at man mistet en lokalknyttet mann med stor lokalkunnskap. Jeg har sett såkalte konsulentrapporter. Hva er det? Jo en rapport som i et ikke tenkt tilfelle for eksempel er en vurdering om man skal legge ned tre lokalskoler og samordne den i en.
Den kostet x antall millioner, men det den sier er at det vil lønne seg å bygge en ny. Det kunne man ha spurt vaktmesteren om, som en gang kjente bygget ut og inn. Men i stedet leier man inn et eksternt konsulentfirma for å si det samme. Til prisen av gaffelfakturerte gullkantede fakturaer.
Man har mistet en mann som betalte sin kommuneskatt, bidro i AUF og idrettsforeningen. Som opprettholdt grunnen til en skole fremfor å legge til en sentralisert bygd langt borte.
Den koster at hver gang man har en situasjon der man har sagt opp sin kompetanse og må leie den inn til dobbelt pris. Uten mannen i kommunen som handlet for å opprettholde lokalbutikken, og fyllte sin diesel for å dekke lønna til bensinstasjon der eierne igjen betalte sin skatt for å opprettholde kommunens servicenivå ovenfor innbyggere.
Hva har det med med ACER å gjøre? Jo det har med at du og jeg og dine forfedre har betalt utbyggingen. Nettet, og vedlikeholdelse. At vi eier egen jord. Egen fisk. Egne naturressurser.
Oljen er egentlig et veldig godt eksempel der Norge sa nei til korporativismen og ja til kollektivismen. Nå burde vi gjort det samme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar