lördag 9 april 2016

"Vegan Norway"

Mika: - Hvis dokker vil legge hele verden under dokker så er navnet kanskje riktig, Ikke hvis det gjelder landet Noreg.

Trine Strømme: - Hva tenker du på, Mika? Jeg synes Vegan Norway er et ganske beskrivende navn

Mika: - Jeg tenker på at bokmål, nynorsk og samisk er morsmål i landet, men ikke engelsk.

Trine Strømme: - Appen er utviklet av to briter og en nordmann, så da er det kanskje ikke så rart. Og hvem vet, kanskje legger de hele verden under seg til slutt

Mika: - Håper ikke det. Håper vi igjen skal se det som like så naturlig å bruke morsmålet vårt istedenfor engelsk som vi ser det som naturlig å spise veganmat istedenfor kjøtt. Emoji smile Den som lever får se hva som skjer.

Trine Srømme: - Det er ikke Norsk vegansamfunn som står bak appen, men tre ildsjeler i Vegan Norway, hvorav to har engelsk som morsmål Emoji smile

Mika: - Kan du spørre de 2 hvis de kan skifte navn til Vegan Norge Emoji smile Det kan ikke va så veldig vanskelig for de som kan teknikken.

Susanne Sandslett: - Mika Gaunitz Renard forstår ikke at det skal ha en betydning. Hva med engelskspråklige (feks turister) som kommer til Norge og vil bruke appen?

Mika: - Susanne Sandslett Ramsdal, hva med turister som ikke er engelskspråkige ? De har null verdi ?

Marte Munkeli: - Vegan Norge ville uansett vært et dårlig navn da vegan ikke er et selvstendig ord på norsk.

MIka: - Marte Munkeli, Da finner vi på et ord som passer bedre. 

Christian Ihle: - Ideelt sett skulle kanskje alt vært både norsk og engelsk, men med begrensede ressurser så blir det kun engelsk for nå. Det er bare å tenke selv hvor digg det er å reise til utlandet og finne god informasjon om veganske muligheter på et språk man forstår. Vi får mange tilbakemeldinger fra turister som er kjempeglade for tilbudet 
Emoji smileEmoji smileristian Ihle: - Ideelt sett skulle kanskje alt vært både norsk og engelsk, men med begrensede ressurser så blir det kun engelsk for nå. Det er bare å tenke selv hvor digg det er å reise til utlandet og finne god informasjon om veganske muligheter på et språk man forstår. Vi får mange tilbakemeldinger fra turister som er kjempeglade for tilbudet Emoji smile
Mika: - Christian Ihle, æ veit ikke helt hvordan appene funker, men det beste mener æ er hvis man kan få appens informasjon på sitt eget språk. ( Det er alltid det letteste språket å forholde seg til. ) Altså norsk, tysk, fransk, italiensk, spansk, engelsk, polsk med flere språk borde funka for info om den norske veganbevegelsen. 
Emoji smile

Eva Mehlum: -  Vegan Norway er det desidert beste navnet. Skulle ønske at ALLE gikk inn for å lære seg brukbar forståelse av det engelske språket, både skriftlig og muntlig.

Mika: - Eva Mehlum, skulle ønske at alle språk og folk vurderes likt. Og at de som kun skjønner engelsk fikk lære seg flere språk. ( I EU har man som mål att alle EU-innbyggere kan to språk utover sitt morsmål. )

Svar fra Christian Ihle:  - Mika, det blir litt i overkant å oversette til flere språk. Men vi takker for forslag om oversettelser! Hvis dette blir et populært ønske så tar vi en vurdering av det.

Mika: - Takk for det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar