tisdag 19 april 2016

Husen blir högre och högre.....

"Att kommunen nu tar fram en ny detaljplan som tillåter långt mycket högre hus än grannarna varit beredda på har stukat förtroendet för kommunen för många.
”Vi vill att kommunens representanter besinnar sig i sin ambition att tillmötesgå exploatörerna, och i stället jämkar och även ser till de befintliga boendes intressen. Anpassa förslaget, så byggnationen på ett bättre sätt passar in i Brearedsområdet”, uppmanar ett par.
”Jag förmodar att kommunen ser en samhällsvinst att bygga dessa hus men här har gränsen nåtts med råge hur man hanterar sina invånare. Det finns ju ingen som vågar lita på kommunen och göra sina livs investeringar om ni genomför sådana här radikala ändringar av detaljplaner”, skriver en husägare på Täljstensgatan.
En boende på Skiffergatan undrar om kommunledningen och de ledande tjänstemännen ”fått storhetsvansinne innan pensionen”. Flera uttrycker en känsla av att vara överkörd av kommunen. Många av de som kritiserar förslaget nämner stadens utveckling i sin helhet och menar att så här höga hus förstör Varbergs karaktär."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar