tisdag 10 mars 2009

Respektlös och helt onödigt.

Den rådande trenden där allt fler svenska företag börjat tilltala oss på engelska, är ( förutom nördig, löjleväckande, fjantig, fåning, mindervärdighetskomplexig, osäker och... ) helt onödig.
Den är RESPEKTLÖST. Och det av flera orsaker. Först och främst är Svenska det språk som av hävd talas av de flesta i Sverige boende. Därav bör det vara lämpligt att använda Svenska.
Om vi tänker efter från vilka länder majoriteten av våra invandrade människor kommer, och vilka modersmål de talar, så är det väl ändå så att det inte är engelska i första hand. Om man vill göra det lättare för boende i vårt land att läsa innehåll m.m. på förpackningar vore det vettigare att FÖRUTOM svenska skriva på matvaruförpackningarna på t.ex: albanska, arabiska och definitivt finska. Sweet Hearts A tastier kind of muffin choclate, var förutom firmanamnet: Pågen, allt som stod på muffins som man lanserade inslagna en och en i plast för en tid sedan.
Nu verkar produkten vara borta från marknaden. Och skönt är ju det.
Vi kan skylla på att vi i Sverige är hjärntvättade av amerikansk kultur, och det är möjligen en förklaring, men ingen ursäkt. Det är definitivt inte en dag för tidigt att uppmärksamma detta ämne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar