torsdag 21 april 2022

NEJ till sänkta priser på fossila drivmedel.

Ylva Nork:
”Hellre ett stopp för höjda hyror än för bensinpris.
Hellre avgiftsfri kollektivtrafik än subventionerad bensin.
Hellre maxtak på biljettpriset på tåg än sänkt pris på bensin.
Det finns en hel del förslag som skulle kunna gynna både den enskildes ekonomi och miljön. Maxbelopp på bensin är inte ett av dem.”

MIKA:
Stöd till de som behöver, för att byta fossilbil mot elbil. - Stöd till och inrättande av kollektivtrafik. - Personligt ansvar: Samåkning. - Med en person till i bilen halveras fossilpriset. Ännu större fördel med 2, 3, respektive 4 personer på annars tomma säten, som delar på kostnaderna.


Eivind Trædal:
"NAF klager over at det kan bli moms på elbiler over 600 000 kroner. Samtidig må folk betale full moms på bussbilletten, eller hvis de skal kjøpe seg ny elsykkel eller vanlig sykkel, eller hvis man vil reparere sykkelen sin. Kanskje vi skal begynne å gi mer støtte til de aller mest miljøvennlige transportformene, og ikke bare øse penger over folk som vil kjøpe ny, dyr bil?"


MIKA:
Diesledrivna bilar köres fint på frityrolja, som du kan få gratis om du kommer överens med en korvkiosk att ta emot deras använda frityrolja. Du kan också köra på vanlig rapsolja som du kan köpa i matbutiken.


MIKA:
Det enklaste förbises oftast, då massorna lätt får tunnelseende och endast "förstår" en sak i taget, och nu är det el som drivmedel som är "den enda vägen." 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar