söndag 7 juni 2020

Grön - på riktigt.

Vi borde starta en omställning - på riktigt. 
En omställning till småskalighet. 
Varje individ i vårt land bör snarast göras självförsörjd med den energi hen använder. 

Det finns en enormt stor potential för en kraftig minskad konsumtion av energi - och allt annat för övrigt. - Värt att pröva ! Bra om något politiskt parti i Sverige satte igång att jobba för detta. Till exempel: Miljöpartiet de gröna.

Miljöpartiet De Gröna bör aktivt främja en kraftig minskad konsumtion av energi. Vad gäller energiproduktion bör MP fokusera på att alla individer, familjer , hushåll i vårt land blir självförsörjda med småskaligt egenproducerad fossilfri energi i, på, vid det egna huset / bostaden.

Vi får i oss radon och utsätts även för andra radioaktiva ämnen stundom. Ännu finns det kvar radioaktiva ämnen både i Sverige och Norge och annorstädes, från Tjernobyls stora utsläpp. Smart chef för strålskyddsinstitutet, Gunnar Bengtsson, hade vi också, han höjde helt sonika det värde som ansågs "acceptabelt som bakgrundsstrålning" när värden steg till väders efter Tjernobyl.......Folkpartiet var länge kärnkraft-profilerat. Ledaren; Jan Björklund tog upp detta ämnen gång på gång...på slutet av sin politiska karriär visade han dock vilja att ändra sig..detta bättrade på mitt omdöme om honom , ganska väsentligt. - Han insåg att det inte är och inte kommer att vara lönsamt - för någon - att bygga kärnkraft i Sveriges vackra land. 

Till de nya kärnkrafts-förespråkarna i MP:
Dröm på, som man säger. :) Då partiet, Miljöpartiet en gång bildades var det på grund av att man svek den folkliga opinionen - och byggde kärnkraftverk. - Detta är och förblir vår "kärnfråga" om man så säger. Det har hänt en hel del trots allt sedan 1981. - NU är det en ganska massiv satsning på de ALTERNATIVA energikällorna vår parti kämpat för i alla år. 

Mika skrev for 3 år siden: "2015 när jag var i Longyearbyen observerade jag att bostadsbolaget satt upp solpaneler på husen de byggt. - Det har sedan dess satts upp fler solpaneler på Svalbard och snart ska det sättas upp många på flygplatsen. - Jag citerar Frode Lindmo som skriver: "Noen faktorer som gjør at solceller er bra på Svalbard. Det er kjølig store deler av året. De har sol hele døgnet i lang tid. Det erstatter kullkraft, så CO2-regnskapet blir veldig bra. Vi skal forresten opp om 2 uker og montere 160 paneler på flyplassen. Vi monterte der i fjor også. Både på vegg og tak."


Martina J. Jarnuszak: "Alla skäl som las till grund för beslut mot kärnkraft finns väl kvar? Vad finns då för anledning att byta fot och vara för kärnkraft? Lustig idé. Finns mycket annat att diskutera och göra."

Den japanska regeringen och kärnkraftsbolaget TEPCO har nyligen reviderat planen för sanering och efterarbete till katastrofen i Fukushima år 2011. Enligt nyhetsbyrån AP väntas arbetet ta uppåt 40 år och kosta närmare 5 000 miljarder kronor.

Storsatsa på att alla hushåll i Sverige ska bli självförsörjda med småskalig fossilfri energi - som de själva produserar hemma på hustaket och på tomten.

"Stänga kärnkraft i förtid:" - I förtid. Det begreppet har kärnkraftskramare använt sig av under lång tid. - Då våra kärnkraftverk är byggda för att vara i 30 år samt blivit utröstade av det svenska folket i en folkomröstning 1980, då man bestämde att den sista kärnkraftreaktorn skulle vara av-vecklad senast år 2010...smakar den meningen äckligt....

MP, vakna ! Storsatsa på att ALLA svenska hushåll blir självförsörjda med småskalig fossilfri energi som de producerar på / i det egna hemmet. - När alla har småskalig fossilfri energitillgång som de bestämmer och styr över själva - kan vi återkomma till om det behövs ytterligare energiproduktion i landet, än den vi redan har, vattenkraft och annat. - Kärnkraftverken kommer inte att avvecklas " i förtid" - de går snarare på ÖVERTID, då svenska folket folkomröstat om deras vara eller icke vara anno 1980. - Samtliga kärnkraft-reaktorer skulle - enligt svenska folkets vilja vara stängda senast den 31.12.2010. - MP existerar på grund av politikers ovilja att satsa alternativt och småskaligt - och endast se till storskaliga energiproduktions-system.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar