onsdag 12 juli 2017

:) Sol för hela slanten.

– De flesta av oss är vanemänniskor och väljer helst samma bil som tidigare eller som de flesta andra. Övergången till elbil är ett stort steg för många att ta – räckviddsångest kan ta en tid att komma över. 
Men hela 94 procent av de som provat elford
on vill fortsätta med det. Elbilarna är tysta, roliga att köra och accelererar snabbt. Det är därtill bekvämt att slippa åka och tanka. Elbilen laddas nattetid och är alltid ”fulltankad” på morgonen.

Tenk smart. Tenk nytt. Tenk langsiktig holdbart. - Vi borde börja med att klä alla tak i landet med solpaneler, bygga energismartare, effektivisera energianvändningen vår, innan vi låter storbolag smälla upp enorma snurrande vindkraftverk i vår gemensamma natur.

 Här ligger Swedbanks nya elcentral – mitt på åkern
Swedbanks nya elcentral ligger på en åker utanför Strängnäs. Om några veckor ska de 920 solpanelerna göra elva av bankkoncernens kontor självförsörjande på grön el.


Tesla börjar ta beställningar på solpanelstak i april
Tesla-chefen Elon Musk uppger att bolaget redan nästa månad ska börja ta beställningar på takpaneler med inbyggda solceller. Det var i oktober som Tesla visade upp takpanelerna.

Husvindturbin for fremtida og vi kan starte allerede idag.  Ikke vent på "de andre"............https://www.tradewind.no/.../husvindmolla-for-framtiden

Solen kan gjøre alle til strømprodusenter
Kombinasjonen sol og mer lønnsom teknologi gjør at nordmenn etter hvert kan bli både forbrukere og produsenter av solenergi, ifølge en ny rapport.

Krav om grönne tak for alle som bygger nye boligblokk ved fjära og andre steder. http://www.vl.no/eden.../bedre-byliv-med-gronne-tak-1.946489

Solkraften ska dominera i sydost
Sydöstra Skåne ska bli den solel-tätaste regionen per invånare i Sverige år 2025. Det är målet för projektet Sol El Syd.

2015 när jag var i Longyearbyen observerade jag att bostadsbolaget satt upp solpaneler på husen de byggt. - Det har sedan dess satts upp fler solpaneler på Svalbard och snart ska det sättas upp många på flygplatsen. - När ska kommer Sortland kommune att börja med detta ? Jag citerar Frode LIndmo som skriver: "Noen faktorer som gjør at solceller er bra på Svalbard. Det er kjølig store deler av året. De har sol hele døgnet i lang tid. Det erstatter kullkraft, så co2 regnskapet blir veldig bra. Vi skal forresten opp om 2 uker og montere 160 paneler på flyplassen. Vi monterte der i fjor også. Både på vegg og tak"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar