fredag 16 september 2016

Byråd Lan Marie Nguyen Berg.

Det siste året har vi skaffet 50 milliarder til kollektivtransport i Oslo. Endelig har vi sikret penger til ny sentrumstunell og andre utbygginger folk har ventet på i flere tiår. Før sommeren fikk vi et bredt flertall i Oslo bystyre for en klimastrategi som er i tråd med Paris-avtalen. Og i år får vi mange ganger flere kilometer sykkelvei!
Alle piler peker i riktig retning: veksten i kollektivtrafikken ser ut til å være på 5 % i år. Vi har tredoblet utbyggingen av sykkeltiltrettelegging, og sykkelandelen har økt med 16 %. Med andre ord: grønn politikk virker!
Derfor er det litt rart at Dagsrevyen i dag bare ville spørre om hvorfor vi ikke gav mer penger til kollektivtransport over budsjettet i fjor. Regjeringen, Venstre og KrF økte momsen på kollektivtransport, noe som gav Ruter ekstrautgifter. Det var synd, men ingen katastrofe for kollektivtransporten. På få uker sikret vi 110 millioner til klimatiltak, deriblant 15 millioner til drift av sykkelveiene hele året. Det har gitt 40 % økning i antall vintersyklister!
Heldigvis er det mye mer godt i vente. Om to uker vil vi lansere et nytt budsjett for det neste året. Det kommer til å gi en enda større satsing på transport som er godt for klimaet og helsa, og som gir bedre plass i byen vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar