söndag 18 september 2016

Bilfritt. :)

Oslo kommune oppfordrer alle til å delta på Bilfri dag! La bilen stå og reis kollektivt, sykle eller gå denne dagen. Merk: Ingen veier blir sperret for trafikk i forbindelse med bilfri dag i Oslo. Deltakelse er frivillig og handler om å endre sine reisevaner for en dag og prøve noe nytt!

Oslo deltar i European Mobility Week 16.-22. september inkludert internasjonal bilfri dag 22. september. Årets tema for mobilitetsuken er: velg rett reisemiks! Det betyr: velg rett miks mellom privatbilen, kollektivtransport, sykkel og gange. Det er greit å kjøre bil en gang i blant, men i det daglige bør du velge kollektivtransport, sykkel eller gange til det beste for miljøet, helsa og lommeboka.

På bilfri dag oppfordrer vi alle til å la bilen stå og reise kollektivt, sykle eller gå.

64% av Oslos befolkning reiser faktisk allerede med kollektiv, sykkel eller gange hver dag, kun 34% benytter bil i det daglige (Statistikkbanken Oslo kommune, 2013). I en by som vokser slik som Oslo gjør, er det imidlertid nødvendig at stadig flere reiser kollektivt, sykler og går slik at vi sikrer et godt bymiljø for alle og reduserer byens klimagassutslipp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar