måndag 22 augusti 2016

Frykter vindkraftutbyggingen på Storheia gir uopprettelige skader.

Fra avisa; Fosna - Folket:

Over 200 demonstranter, derav to busslast fra henholdsvis Trondheim og Snåsa, møtte opp for å markere motstand mot vindkraftutbygging ved Storheia i Åfjord, og det er tydelig at saken engasjerer også langt utenfor Fosens grenser.

Blant talerne var representanter fra Miljøpartiet De Grønne Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag SV, Sametinget og Naturvernforbundet, og sammen levnet de liten tvil om at kampviljen fortsatt er stor – det til tross for at anleggsarbeidet i forbindelse med utbygginga allerede er påbegynt.
En av initiativtakerne til protesten, Kjell Derås fra Naturvernforbundet, håper at den store oppslutningen kan få Fosenvind til å snu.
- Det er langt over forventet. At så mange møter opp tyder på at engasjementet er stort. Vi har fortsatt et håp om at de vil snu, og dersom opinionen er sterk nok kan det skje, sier Derås.
Min kommentar:

Og det verste er at vi slett ikke trenger noen vindkraftindustri-utbygging i Norge. Vi er forsynt med over 90% fornybar energiproduksjon i landet. Det meste av dette er vannkraft. Utbygging i og ødeleggelse av naturområder i landet for å produsere elektrisitet for andre land er feiltenking. Energiproduksjon skal skje småskala og lokalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar