söndag 30 mars 2014

Spisa mycket frukt, bär och grönt.

Matvarer som er spesielt rike på antioksidanter, er for eksempel brokkoli, nyper, paprika, blomkål, blåbær, epler og tomater.

Velg frukt og grønt fremfor kosttilskudd

Berit Nordstrand, som er lege og forfatter, samt blogger om mat og helse på fraiva.no, forteller til KK.no at det er bedre å få i seg antioksidanter gjennom mat enn kosttilskudd, da de biologiske aktive stoffene i mat har forsterkende effekt på hverandre.

- De forskjellige fargene og smaksstoffene i frukt, bær, grønnsaker, urter og krydder representerer antioksidanter med ulike egenskaper. Disse virker sammen med plantestoffer, vitaminer og mineraler fra de samme råvarene, og skaper synergieffekter i kroppen.

- Derfor vil en antioksidant i sin naturlige sammenheng i et bær eller i en grønnsak virke bedre enn om du tar dem ut av sin sammenheng i form av kosttilskudd. Det finnes mye dokumentasjon om positive helseeffekter av å spise masse grønnsaker, bær og frukt. Disse effektene er nok helt klart et resultat av et samvirke av både vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre plantestoffer - og ikke en effekt av antioksidanter alene.

Vi vil med andre ord aldri kunne klare å etterligne den positive effekten et antioksidant-rikt kosthold har på helsen vår ved å ta antioksidanter i form av tilskudd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar